Gaming

Riippumatta oletko satunnainen, pro- tai hardcore-pelaaja, löydät varmasti tarvitsemasi gaminglaitteet CDON.COMilta. Meiltä löydät pelitarvikkeet suosituimmilta valmistajilta, kuten SteelSeries, Creative, Microsoft, Qpad, Razer Logietch ja Mionix – ja usein todella lyömättömin hinnoin. Lue lisää gaming-tarvikkeista alla olevasta oppaastamme.
 

Täydentävät gaming-tarvikkeet

Pelitietokone ei ole täydellinen ilman oikeita tarvikkeita ja kaikilla pelaajilla on omat suosikkimerkkinsä ja suosikkituotteensa, kun kyseessä ovat hiiret, näppäimistöt, tietokonelasit, näytöt, hiirimatot ja headsetit. Oikeat yksityiskohdat, joista nautit, tekevät sinusta paremman pelaajan.


Gaming-hiiri

Hiirtä valitessasi on kaikista tärkeintä, että se sopii hyvin käteen. Hiiri korkealla DPI:llä on erittäin hyvä peleihin, joissa tarvitsee reagoida nopeasti, ns. FPS-pelit (First-person Shooter), kuten esimerkiksi CS:GO.

Korkea vai matala DPI?

DPI tarkoittaa ”dots per inch” ja käsittää yksinkertaisesti kuinka pitkälle kursori liikkuu suhteessa hiiren liikkeeseen. Mikäli valitset hiiren korkeammalla DPI:llä (esimerkiksi 2000 DPI), liikkuu hiiri saman etäisyyden suhteessa matalampaan DPI:hin (esimerkiksi 400 DPI).

Hiiri säädettävällä painolla

Mikäli ostat hiiren säädettävällä painolla, tai vaihdettavilla painoilla, voit helposti parantaa pelaamisesi tarkkuutta. Raskaammissa hiirissä on tiettyjä etuja ja päinvastoin, tästä johtuen on kätevää voida säätää hiiren painoa.

Hiiri useilla painikkeilla

Peleissä, kuten DotA, WoW ja Lol, joissa on paljon seurattavaa samanaikaisesti, kannattaa sijoittaa hiireen, jossa on useita, ohjelmoitavia painikkeita. Ohjelmoitavat painikkeet helpottavat toimintojen vaihtamista pelissä.


Gaming-headset

Ostaessasi laadukkaan gaming headsetin viet pelikokemuksesi aivan uudelle tasolle. Hyvä headset on esimerkiksi todella tärkeä CS:ssä, jotta kuulet mitä ympäristössäsi tapahtuu. Surround-kuulokkeilla voit jopa sulkea tietyt äänet pois.

Headset hyvällä mikrofonilla

Hyvän mikrofonin avulla vältät taustahälinän ja sinun on helpompi puhua esimerkiksi Skypessä. Mikrofoni voi olla yksisuuntainen, tai kaksisuuntainen, mutta yksisuuntaiset mikrofonit ovat tavallisimpia, sillä ne leikkaavat pois häiritsevää taustamelua.


Gaming-näppäimistö

Mekaaninen näppäimistö tarjoaa mukavan pelitunteen. Se kestää myös pidempään ja painikkeet eivät kulu samalla tavalla. Näppäimiä on miellyttävä käyttää ja saat hyvän palautteen – tunnet joka painalluksen toisin kuin matalissa näppäimistöissä. Tämä on tietenkin makuasia ja riippuu täysin yksilöstä – kokeile ja saa selville kumpi näppäimistö on parempi sinulle.


Gaming-hiirimatto

Iso hiirimatto voi olla erityisen mukava pelaamiseen. Sen avulla voit liikuttaa hiirtä ja rannetta laajasti poistumatta matolta. Hyvä hiirimatto on myös tärkeä kaikissa peleissä, joissa on reagoitava nopeasti. Hiirimattoja on saatavilla eri malleissa ja ne saattavat olla liukumatonta tai pehmeää materiaalia tai varustettu suojatuilla reunoilla. Hieman kalliimpi malli on yleensä optimaalinen kaikille hiirille.