Disney Shop – Elokuvat, lelut, pelit, kirjat ja vaatteet

DISNEY PIXAR CARS
Lue lisää
DISNEY FROZEN
Lue lisää
MARVEL
Lue lisää
STAR WARS
Lue lisää
DISNEY PRINCESS
Lue lisää
DISNEY JUNIOR
Lue lisää
PERHESUOSIKIT
Lue lisää
  • DVD
  • Blu-ray
Disney Klassikot
Lue lisää

Disney - Information

Veljekset Walt ja Roy O. Disney perustivat Disneyn vuonna 1923, ja hetkessä yrityksestä tuli johtava liikkuvan kuvan tuottaja tv- ja elokuva-alalla. Suosio kasvoi piirroselokuvien kuten, Hassunkuriset sinfoniat, Lumikki ja Tuhkimo myötä, ja Disney alkoi laajentaa toimintaansa. Tänä päivänä Disneyn toiminta koostuu televisiosta, elokuvista, lehdistä, huvipuistoista, musiikista, kustannustoiminnasta ja verkkomediasta.

Nykyisin yritystä johtaa tj. Robert A Iger. Pääkonttori sijaitsee Kaliforniassa ja Disneyn liikevaihto on yli 30 miljardia dollaria vuodessa.

Yleisölle Disney on pääasiassa tullut tunnetuksi menestyselokuvistaan, kuten Kaunotar ja Hirviö (1991), Leijonakuningas (1994), Robin Hood (1973), Nemoa etsimässä (2003) ja Toy Story 3 (2013)

Walt Disney
Walt Disney syntyi Chicagossa, Illinoisin osavaltiossa 5. joulukuuta 1901. 16-vuotiaana hän sai stipendin Kansas City Art –instituuttiin, jossa hän ystävystyi Ub Iwerksin kanssa. Juuri hänen ansiostaan Disney kiinnostui animaatiosta. Yhdessä he perustivat ensimmäisen yrityksensä, mutta yritystoiminta ei sujunut ja hyvin pian se ajautui konkurssiin. Walt ei silti suostunut luopumaan haaveestaan, vaan yhdessä veljensä Royn kanssa he perustivat Disney Brothers Cartoon Studion vuonna 1923.

Ensimmäiset lyhytelokuvat eivät menestyneet, mutta veljesten päättäessä synkronoida ääniraidan kolmanteen piirroselokuvaan, menestys oli taattu. Höyrylaiva Ville sai ensi-iltansa 18. marraskuuta 1928. Disney saavutti mainetta ja kunniaa Hollywoodissa lyhytelokuvillaan, mutta tämä ei riittänyt Waltille. Vuonna 1937 julkaistiin ensimmäinen pitkä värillinen animaatioelokuva, Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Lumikki ja seitsemän kääpiötä oli Yhdysvaltain menestynein elokuva vuonna 1939 ja Walt Disney palkittiin maineikkaalla Honorary Academy –palkinnolla.