Toinen maailmansota

(E-kirja)

Toinen maailmansota
Lähetä ystävälle
€ 16.95
Säästä uusi toivelista
Valitse koko ennen kuin lisäät tuotteen ostoskoriin.

Järisyttävä lukuelämys kaikkien aikojen julmimmasta ja tuhoisimmasta sodasta. Nykyhistorioitsijoiden tunnetuimpiin kuuluvan tekijän magnum opus!

Toinen maailmansota sai alkunsa elokuussa 1939 koillisen Kiinan Mantsuriassa ja päättyi kuusi vuotta myöhemmin Neuvostoliiton miehitettyä maan pohjoisosat. Euroopassa samoihin aikoihin puhjennut sota riehui Tyynenmeren ja Kiinan tapahtumista erillään, mutta sillä oli kauaskantoiset globaalit vaikutuksensa. Toinen maailmansota, ihmiskunnan historian kaikkien aikojen tuhoisin katastrofi, on vaikuttanut jälkipolvien maailmankuvan muokkautumiseen enemmän kuin mikään muu kansainvälinen konflikti. Vaikka sodan keskeisiä käänteitä on kartoitettu jo lukemattomin kirjoin ja elokuvin, kokonaiskäsitys aiheesta on jäänyt hajanaiseksi ja osin myös harhaanjohtavaksi.

Kansainvälisistä bestsellereistään palkittu historioitsija Antony Beevor esittää tässä uransa magnum opuksessa tuoreimpaan tutkimustietoon pohjaavan näkemyksensä. Toisen maailmansodan historian jo aiemmilla teoksillaan mullistaneessa Beevorissa yhdistyvät ihanteellisesti paitsi lennokas kaunokirjallinen tyyli myös laajojen asiakokonaisuuksien suvereeni hallinta.

Antony Beevorin valtapoliittisiin voimasuhteisiin pureutuva, moraalisesti tasapuolinen ja huolellisesti taustoitettu kokonaisesitys ei säästä ideologiseen tekopyhyyteen ja juonitteluun sortuneita valtakuntien johtajia. Heidän suuruudenhullujen päätöstensä seurauksena kymmenet miljoonat tavalliset rivisotilaat ja siviilit saivat surmansa mitä julmimmalla tavalla vuosina 1939-1945.

Toinen maailmansota vangitsee lukijansa ja vie sodan dramaattisille tapahtumapaikoille sen kaikille rintamalohkoille: myrskyävän Atlantin sukellusvenejahdista Pohjois-Afrikan hehkuville aavikoille, Burman viidakoista itärintaman jäätäville aroille ja aina luhistuvan Euroopan rauniokaupunkien, natsien keskitysleirien ja Japanin keisarikunnan viimeisiin kauhunhetkiin.

Arvosteluotteita

"Beevorin kansainvälisestä arvostuksesta ja hänen kirjojensa hyvistä myyntinäkemyksistä kertoo jotakin myös se, että Toinen maailmansota on käännetty suomeksi - kuten myös monille muille kielille - jo ennen sen brittiversion ilmestymistä tänä viikonvaihteena."
(...) Tuhdin mutta yllättävän kevyesti rullaavan kirjan ehkä parasta antia on kuvaus liittoutuneiden poliittisen ja sotilaallisen johdon väliin tulehtuneistakin henkilösuhteista sodan eri käänteissä."
Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat

"Varma nakki toisen maailmansodan ja Antony Beevorin ystäville."
Jussi Kämäräinen, Lapin Kansa

"Brittiläinen Antony Beevor on 1900-luvun sotahistorian tuntijana kuuma nimi - eräänlainen guru - jota asemaa hän itse hieman karsastaa.
(...) Beevor tuo hyvin esiin sen, kuinka toisen maailmansodan ajallinen määrittely ei välttämättä ole aivan yksinkertaista.
(...) Beevor kirjoittaa hyvää ja selkeää tapahtumahistoriaa. Lisäksi hänellä on näkemystä. Hän tarkastelee eri sotanäyttämöiden keskinäistä vaikutusta sotatapahtumiin ja suurvaltapolitiikkaan. Vaikka ei hyväksyisikään hänen kaikkia henkilöarvioitaan, ne antavat ajattelemisen aihetta. Beevor on onnistunut saamaan toisen maailmansodan yhteen pakettiin ilman, että luettavuus kärsii."
Jari Lybeck, Turun Sanomat

"Beevor on tehnyt onnistuneen ratkaisun, jossa jännite säilytetään koko kirjan ajan. Hän vyöryttää toisen maailmansodan koko kauheuden kansantajuisesti eteemme maanpäällisenä helvettinä.
(...) Beevor on lunastanut paikkansa lukevien historianystävien idolina."
Pekka Tuomikoski, Kaleva

"Kunnianhimoinen teos pohjaa satoihin lähteisiin, jotka on uskollisesti lueteltu.
(...) Tekijän ansio on, että hän kytkee sotatapahtumia myös yksilöiden näkökulmaan."
Arto Vaahtokari, Helsingin Uutiset/Pohjoinen ja Länsiväylä

"Beevorilla on jumalainen taito kirjoittaa historiasta

Alla olevan tiedon tarjoaa CNET, CDON.COM ei voi taata tietojen oikeellisuutta.
Kustantaja: WSOY Kategoria: Historia
ISBN: 9789510394267 Media: EPUB
Nimeke: Toinen maailmansota Kirjailija: Antony Beevor
Kieli: suomi
Julkaisu: 03-02-2015 Sarja: -
Alla olevan tiedon tarjoaa CNET, CDON.COM ei voi taata tietojen oikeellisuutta.
Arvostelujen määrä: 0 Keskiarvosana: 0
0%
0%
0%
0%
0%
-

Vakuutusehdot

  • Korjaus tai korvaava tuote vastaavalla suorituskyvyllä.
  • Korvaus johtuen äkillisistä, odottamattomista ja ulkoisista tapahtumista, kuten putoaminen, ruhjoutuminen, kosteus/vesi, salamanisku/ukkonen/jännitepiikki.
  • Korvaus toimintahäiriöistä, joita takuu tai reklamaatio-oikeus eivät korvaa.
  • Matkapuhelimissa omavastuu on 39 €. Muiden tuotteiden kohdalla vakuutus on voimassa ilman omavastuuta.
Lue täydet vakuutusehdot

Lähetä ystävälle

Osamaksu

Tämän tuotteen osamaksuvaihtoehdot ovat:

  • 12 € /kk - 6 kk, 0% korko (€ 29.95 avausmaksu, € 3.95 käsittelykulut)
  • 9 € /kk - 12 kk, 0% korko (€ 39.95 avausmaksu, € 3.95 käsittelykulut)
  • 6 € /kk - 36 kk, 14.95% korko (€ 39.95 avausmaksu, € 3.95 käsittelykulut)

Kustannusarvio ei sisällä avausmaksua tai käsittelykuluja

Klikkaa Osta-nappia ja valitse osamaksuvaihtoehto kassalla.

Lisätietoja »