Osta Beck-elokuvat DVD:nä & Blu-rayna

Beck 38 - Djävulens advokat: Trailer

Beck 38 - Djävulens advokat

Beck 37 - Utan nåd

Beck 36 - Den tunna isen

Beck 35 - Ditt eget blod

Elokuvaboksit

Beck - Gösta Ekman

Kaikki Beck-elokuvat

Beck - Information

Beckfilmerna har definitivt fått en speciell plats i de flesta svenskars hjärtan. Filmerna är baserade på Sjöwall/Wahlöös rollfigur Martin Beck som sedan 1967 figurerat i en mängd olika filmer. Den kända poliskommissarien Martin Bäck löser tillsammans med sin högra hand Gunvald Larsson en rad mysterier i kriminella kretsar och lyckats med nöd och näppe klara ut fallen medan vi tittar på med andan i halsen. 

Den första filmen som utgavs vid namn Lockpojken blev snabbt en succé. Mycket tack vare sin generösa budget men också för att man valt ut välkända och duktiga skådespelare som levererade. I många utav de senast beckfilmerna hittar du välbekanta aktörer som Peter Haber i huvudrollen, Michael Nyqvist, Per Moberg och en rad andra kända ansikten.

Gunvald Larsson
De två skådespelare som tolkat Gunvald Larsson flest gånger är Rolf Lassgård, som spelade rollfiguren i de sex filmerna från 1993 med Gösta Ekman som Martin Beck, och Mikael Persbrandt i filmerna med Peter Haber i titelrollen. Gunvald är en unik karaktör som ofta är på gränsen till brutal när han jagar misstänkta i jakten på det som han anser vara rättvisan.

Grannen i Beck
En av de mest populära karaktärerna i Beckfilmerna efter Gunvald Larsson har kommit att bli Martin Becks granne. Grannen som egentligen heter Valdemar bär ständigt en stödkrage på grund av en pisksnärtskada som lett till att han blivit förtidspensioner. Mest känd och omtyckt är han nog för frasen: "Ska du ha en stänkare". Valdemar gör sig ofta lustig över Martin Beck men tycks i grund och botten uppskatta honom eftersom han ständigt ser till att få umgås med Beck.