Barnspel

Att spela spel tillsammans med sina barn har alltid varit ett roligt och lärorikt sätt att umgås och stärka gemenskapen på inom familjen. Det är även ett utmärkt sätt att koppla av på och få en paus från vårt hektiska vardagsliv där en allt större del kretsar kring digitala förströelser i form av dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Det finns många lärorika spel som verkar allmänbildande samtidigt som de ofta bjuder på många glada skratt. Bland dessa hittar du bland annat barnspel som Vem där, Levande charader, Monopol och Jeopardy för att nämna några uppskattade favoriter. Läs mer

 

 

Memory

Att av de mest klassiska och populära spelen för barn är memory som finns i en mängd olika varianter för att passa både mindre och större barn. Spelen finns med olika teman och svårighetsgrad men går oftast ut på samma sak, att du ska minnas viken bild som låg var och sedan passa ihop de bilder som ser exakt likadana ut. I vissa fall är detta relativt enkelt då bilderna skiljer sig ganska markant åt. Men i vissa fall är spelen utformade på ett sådant sätt att alla bilder är väldigt lika varandra och att det bara är en liten detalj som skiljer dem åt, vilket ökar svårighetsgraden.

Frågespel för barn

En annan populär kategori bland våra sällskapspel är de så kallade frågespelen, där barnens kunskaper sätts på prov genom roliga och ibland lite kluriga frågor. Det kan exempelvis vara frågor som rör djur, natur, film, kända sagofigurer eller liknande. Oftast brukar denna typ av spel vara väldigt uppskattade att spela tillsammans med hela familjen genom att svårighetsgraden på frågorna enkelt kan anpassas efter barnens ålder och kunskapsnivå.