Pussel och kluriga spel

Att lägga pussel har sedan länge varit ett uppskattat tidsfördriv, både för barn och vuxna i alla åldrar då pusselläggning både roar och stimulerar hjärnan på samma gång. Ett pussel består oftast av bitar av trä, plast eller hårdare papp som skall kombineras efter ett visst mönster för att en bild av exempelvis en byggnad eller ett djur ska framträda när alla bitar är lagda. Desto fler små detaljer varje bild föreställer, desto svårare brukar pusslet vara att lägga, speciellt om det är uppdelat i väldigt många bitar. Läs mer

Barnpussel för de yngsta

När det gäller pussel för mindre barn är det klokt att satsa på motiv som har en spännande form, färg eller på figurer som barnen känner igen sedan tidigare. Exempelvis kan det vara pussel som föreställer Pippi, Bamse eller Nalle Puh och som består av ganska få delar som barnen gärna vill lägga gång på gång så fort de listat ut hur de olika delarna ska sitta.

Pussel för äldre barn och vuxna

Pussel används oftast som tidsfördriv men de kan även användas till matematiska eller logiska problem, något som brukar uppskattas av lite äldre barn och vuxna. Från mellanstadieåldern och uppåt kan man lägga mer avancerade pussel som består av tusentals bitar och som tar många, många timmar att lägga.

Hos oss på CDON har vi samlat ett stort utbud av pussel för både stora och små. Du hittar bland annat pussel från den klassiska tillverkaren Ravensburger tillsammans med pussel från de populära varumärkena Micki, Tactic och Jumbo.