Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Johdatus varhaisen kirkon teologiaan

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Anni Maria Laato, Gunnar af Hällström, Juha Pihkala

48,10 €
Toimitus alkaen 1,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    2 - 6 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Uskonto
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Anni Maria Laato, Gunnar af Hällström, Juha Pihkala
Tarpeellinen perusteos tutustuttaa lukijansa varhaisen kirkon teologiseen ajatteluun ja antaa välineitä kirkkoisien tekstien ymmärtämiseen.

Johdatus varhaisen kirkon teologiaan on asiantunteva ja selkeä johdatus kristillisen teologian alkuvaiheisin. Ensimmäisinä vuosisatoina muotoutui se teologinen perusta, joka on yhteinen kirkoille vielä tänään.

Kirja jakaantuu neljään päälukuun. Aluksi perehdytään varhaisten kristittyjen maailmaan: millaisessa ympäristössä kristinusko syntyi, mikä siinä vetosi aikakauden ihmisiin ja millainen oli kristittyjen ja heidän ympäristönsä välinen suhde. Toinen luku valottaa varhaiskristillisen teologian kehitystä. Luvussa selvitetään, miten uuden uskon julistuksesta kehittyi teologista pohdintaa ja millaisiin auktoriteetteihin kirkko nojasi. Kolmas luku keskittyy kahteen kristinuskon keskeiseen piirteeseen, kolminaisuusoppiin ja kristologiaan, joiden muotoutumista seurataan varhaisten lähteiden valossa. Neljännessä luvussa tarkastellaan ihmisen ja Jumalan suhdetta varhaisen kirkon opetuksessa ja elämässä.

Johdatus varhaisen kirkon teologiaan on tärkeä kirja jokaiselle teologille ja oiva johdatus aiheeseen antiikinhistoriasta kiinnostuneille. Teos on arvokas käsikirja uskonnonopettajille ja tarpeellinen jokaiselle, joka on kiinnostunut kirkon historiasta tai haluaa ymmärtää aikamme teologiaa ja eri kirkkojen teologisia painotuksia.

Kirjan ovat kirjoittaneet prof. Gunnar af Hällström (Joensuun yliopisto), TT Anni Maria Laato (Åbo Akademi) ja piispa, dos. (Helsingin yliopisto) Juha Pihkala. He ovat tutkimuksessaan perehtyneet varhaisen kirkon dogmatiikkaan ja historiaan. Jokainen on myös osallistunut ekumeeniseen työhön

Laji:
Uskonto
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789516072275
Julkaisija:
KIRJAPAJA
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789516072275
Opetusmateriaali:
0
Sarja:
Theologia systematica
Koko:
277
Kirjailija:
Anni Maria Laato
Gunnar af Hällström
Juha Pihkala

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.