Palaa ylös
Black Friday

Kaikki tarjoukset

Semanttinen web

1 / 1

Semanttinen web

Eero Hyvönen

26,80
27 €
Älykkäiden tietoverkkojen aika on nyt, mutta millaisista elementeistä ne on rakennettu? Millaisia järjestelmiä tekoälyn tehokas hyödyntäminen edellyttää? Semanttinen web on alan ensimmäinen suomenkielinen perusteos. World Wide Web (WWW) on ennennäke
  • Tietokannat
  • Kirja
  • Nidottu
  • Suomi
  • Eero Hyvönen
Lue lisää
Älykkäiden tietoverkkojen aika on nyt, mutta millaisista elementeistä ne on rakennettu? Millaisia järjestelmiä tekoälyn tehokas hyödyntäminen edellyttää?

Semanttinen web on alan ensimmäinen suomenkielinen perusteos. World Wide Web (WWW) on ennennäkemättömällä tavalla muuttanut maailmaamme vain parinkymmenen vuoden kuluessa, ja semanttinen web on yksi keskeisimmistä WWW:n kehityssuunnista. Siinä verkon sisältöjä muutetaan vähitellen tietokoneiden ymmärtämäksi linkitetyksi dataksi. Tämä mahdollistaa verkon sisältöjen rikastamisen uudella tavalla ja tekoälyyn perustuvien älykkäiden järjestelmien kehittämisen.

Teos esittelee linkitetyn datan idean, sen perustana olevan semanttisen teknologian sekä avoimen datan julkaisuperiaatteet ja -käytännöt. Teknologian soveltamista ja datan hyödyntämistä myös humanistisessa tutkimuksessa käsitellään käytännön suomalaisten esimerkkien ja kokemusten avulla. Työssä tarvitaan ontologioihin perustuvan verkkomuotoisen datan sisällöntuotantoa ja yhteisen verkossa jaetun tietoinfrastruktuurin hyödyntämistä.

Teos on tarkoitettu kaikille webin mahdollisuuksista, web-teknologioista ja niiden käytännön sovelluksista kiinnostuneille.
Laji Tietokannat
Formaatit Kirja
EAN 9789524954600
Julkaisija Gaudeamus
Sidottu Nidottu
Kieli Suomi
ISBN 9789524954600
Opetusmateriaali 0
Koko 271
Kirjailija Eero Hyvönen
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja