Palaa ylös
Ihanteeksi Vastuullinen Tekoäly

1 / 1

Ihanteeksi Vastuullinen Tekoäly

Erkki Laitila

34,60 €
Aaltoileva keskustelu tekoälystä kaipaa korjausliikkeen suuntaan, missä kansalainen saisi siitä parhaan hyödyn. Kirjassa esiteltävä meta-tekoäly on parasta tietoa ja menetelmiä, mitä systeemisin keinoin on organisaatio- ja IT-kehitystä tukemaan saat
  • IT-kirjat
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Erkki Laitila
Lue lisää
Aaltoileva keskustelu tekoälystä kaipaa korjausliikkeen suuntaan, missä kansalainen saisi siitä parhaan hyödyn.

Kirjassa esiteltävä meta-tekoäly on parasta tietoa ja menetelmiä, mitä systeemisin keinoin on organisaatio- ja IT-kehitystä tukemaan saatu aikaan. Kirja tiivistää tekoälynkin systeemiksi, kyberneettiseksi malliksi, jolla on tietyt sektorit symboleineen.
Kaikkien tekoälysysteemien tulisi olla verifioitavissa ja vaatimuksiinsa nähden kelvollisia (viable). Muutoin ne vaativat korjausta. Siitä tulee yhteys vastuullisuuteen. "Responsible AI" on yleistyvä käsitys maailmalla samaan suuntaan, mistä etiikka on vain yksi osa.

Metatekoäly avaa siten keskustelun tekoälyn ihanteista. Se on mallina täysin monialaista tietoa, auttaakseen eri alojen hankkeiden suunnittelua kohti kansalaisen parasta.

Kirjassa on 140 sivua, yli 30 värillistä kuvaa. Sisältö pohjautuu parhaisiin teorioihin johtamisesta, organisaatioista, yhteiskunnasta ja tieteen periaatteista.

Erkki Laitila, FT/ins, on kehittänyt AI-sovelluksia kymmenien vuosien ajan symbolisella paradigmalla. Hänen väitöksensä oli tekoälyn ydintä: symbolisuutta, komputaatiota ja kognitiota.

Seuraavaksi ilmestyvä kirja jatkaa tämän Ihannekirjan teemaa kuvaamalla ajattelun muutosta. Se nimenä on Vastuullisen Tekoälyn Paradigma.
Laji IT-kirjat
Formaatit Kirja
EAN 9789526914305
Julkaisija Metayliopisto
Sidottu Nidottu
Kieli Finnish
ISBN 9789526914305
Opetusmateriaali 0
Koko 142
Kirjailija Erkki Laitila
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja