Palaa ylös
Aikakirja 2013

1 / 1

Aikakirja 2013

Heikki Oja

37,80 €
Ajan olemusta on pohdittu jo tuhansia vuosia. Asialla ovat olleet niin teologit, filosofit kuin luonnontieteilijät. Heikki Ojan Aikakirja 2013 sisältää mukaansatempaavaa tietoa ajanlaskusta ja kalentereista. Kuinka aikaa on maapallolla mitattu ja mil
  • Tähtitiede
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Heikki Oja
Lue lisää
Ajan olemusta on pohdittu jo tuhansia vuosia. Asialla ovat olleet niin teologit, filosofit kuin luonnontieteilijät. Heikki Ojan Aikakirja 2013 sisältää mukaansatempaavaa tietoa ajanlaskusta ja kalentereista. Kuinka aikaa on maapallolla mitattu ja millaisia kalentereita eri kulttuureissa on? Kuinka vuosi voitaisiin jakaa oikein kuukausiin ja päiviin? Kalenterin tekeminen on aina ollut tasapainottelua erilaisten vaihtoehtojen välillä.

Ajanlasku syntyi alun perin palvelemaan maanviljelijöitä ja uskonnollisten juhlien järjestäjiä. Myöhemmin sitä käytettiin myös merenkulun apuna. Nyky-yhteiskunnassa oikean ajan tietäminen on kaiken toiminnan perusta.

Teoksessa annetaan perustietoa auringon- ja kuunpimennyksistä, planeettojen kohtaamisista ja muista tähtitaivaan tapahtumista. Lisäksi siinä esitellään suomalaisen almanakan vaiheita sekä kirkollisten ja yhteiskunnallisten juhlapäiviemme taustoja.

Professori Heikki Oja on tunnettu tähtitieteen popularisoija, joka toimi Helsingin yliopiston almanakkatoimiston johtajana 1994-2013. Alkuperäinen Aikakirja ilmestyi 1999 Otavan kustantamana, ja siitä otettiin kolme painosta. Kirja oli ilmestymisvuonnaan Tieto-Finlandia-ehdokkaana ja siitä myönnettiin vuonna 2000 Valtion tiedonjulkistamispalkinto. Vuosina 2007 ja 2010 Aikakirja ilmestyi päivitettynä verkkoversiona. Teoksen tuorein päivitys Aikakirja 2013 on saatavilla jälleen painettuna kirjana.
Laji Tähtitiede
Formaatit Kirja
EAN 9789521089961
Julkaisija HELSINGIN YLIOPISTO
Sidottu Nidottu
Kieli Finnish
ISBN 9789521089961
Opetusmateriaali 0
Koko 272
Kirjailija Heikki Oja
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja