Palaa ylös
Suomalaisen nykyfilosofian historia

1 / 1

Suomalaisen nykyfilosofian historia

Jukka Hankamäki

37,20
NELJÄNNESVUOSISATA SUOMALAISTA FILOSOFIAA Filosofia on kukoistanut harrastajien, koulujen ja kansalaispiirien keskuudessa, mutta minne elävä filosofia katosi yliopistojen laitoksilta? Tämä teos on suomalaisen nykyfilosofian historia, jossa tarjotaa
  • Filosofia ja aatehistoria
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Jukka Hankamäki
Lue lisää
NELJÄNNESVUOSISATA SUOMALAISTA FILOSOFIAA

Filosofia on kukoistanut harrastajien, koulujen ja kansalaispiirien keskuudessa, mutta minne elävä filosofia katosi yliopistojen laitoksilta?

Tämä teos on suomalaisen nykyfilosofian historia, jossa tarjotaan vaihtoehto historian juhlakirjojen maalaamalle kuvalle filosofiasta.

Filosofian tohtori Jukka Hankamäen omaelämäkerrallinen silminnäkijätodistus laajenee syvälle käyväksi analyysiksi akateemisesta vallankäytöstä ja suomalaisen filosofian vaietusta puolesta. Teoksessa piirretään tarkasti dokumentoitu kuva keskeisimpien filosofisten konfliktien taustoista ja syistä niin osapuolten kuin todistajienkin näkökulmasta, eikä kirja päästä lukijoitaan vähällä.

Tiedepoliittisena manifestina teos sisältää haasteen myös tulevaisuudelle. Filosofian olemus ei kiteytynyt Sokrateen kuolemassa vaan Sokrateen olemus sovinnaisen filosofian omassa kuolemassa. Osallistu siis hilpeästi kuningastieteen ruumiinvalvojaisiin, sillä kerrankin filosofian laitoksilla tapahtuu. On lohdullista, kun patologin pöydän preparaatti heilahtaa – on rohkaisevaa, jos filosofiaruumiin silmäluomi värähtää!
Laji Filosofia ja aatehistoria
Formaatit Kirja
EAN 9789523185470
Julkaisija Books on Demand
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789523185470
Opetusmateriaali 0
Koko 500
Kirjailija Jukka Hankamäki
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja