Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Matkailututkimuksen kehittäminen Suomessa

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

21,40 €
Toimitus alkaen 1,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    11 - 22 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Viihde, Maantiede ja matkaopppaat
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
Selvitys Suomen korkeakouluissa tehtävästä matkailututkimuksesta on valmistunut. Selvityksen toteutti Matkailun verkostoyliopisto, johon kuuluu 16 jäsenyliopistoa, yhteistyössä Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Selvitys valaisee korkeakoulujen tutkimusprofiilia, asenteita, näkemyksiä ja resursseja matkailututkimuksen alalla. Selvityksen tavoitteena oli myös matkailualan tulevaisuuden näkymien selvittäminen korkeakoulujen näkökulmasta. Selvityksen tuloksia hyödynnetään muun muassa valtakunnallisen matkailututkimusstrategian laatimisessa.

Ilman korkeatasoista matkailututkimusta ei ole korkeatasoista matkailuopetusta. Matkailututkimus tuottaa tietoa, jota elinkeino voi hyödyntää päivittäisessä toiminnassaan. Yritykset haluavat esimerkiksi tietää, millaisia tuotteita asiakkaat haluavat, millaiset kohteet menestyvät kilpailussa tai miten matkailu muuttuu tulevaisuudessa.

Matkailututkimus mielletäänkin usein soveltavaksi alaksi, jonka tuloksia hyödynnetään matkailun edistämisessä, sääntelyssä ja hallinnoimisessa. Soveltava tutkimus eri alueilla Suomessa on erityisesti ammattikorkeakoulujen vastuulla, mutta myös yliopistojen yhteydessä puhutaan niin sanotusta kolmannesta tehtävästä. Yliopistojen tulee edistää tutkimustulosten yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Matkailututkimuksen sisällä tehdään kuitenkin myös perustutkimusta. Vaikka perustutkimuksessa pyrkimyksenä on löytää uutta tietoa ilman suoranaista pyrkimystä tiedon hyödynnettävyyteen, sen avulla luodaan kuitenkin tietopohja, josta soveltava tutkimus voi tarpeen mukaan poimia menetelmiä ja malleja käytännön ongelmien ratkaisemiseen. Valtaosan matkailun perustutkimuksesta tekevät yliopistot, joskaan matkailututkimuksessa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen roolijaot eivät ole jäykät, kuten nyt valmistunut raportti osoittaa.

Perusselvitys toteutettiin Helsingin kauppakorkeakoulun CEMAT-tutkimuskeskuksessa touko-syyskuun aikana vuonna 2008.

Matkailun verkostoyliopistoon kuuluu 16 jäsenyliopistoa, ja sitä koordinoi Savonlinnassa Joensuun yliopiston matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos.
Laji:
Viihde
Maantiede ja matkaopppaat
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789522192097
Julkaisija:
Itä-Suomen yliopisto
Sidottu:
Nidottu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789522192097
Opetusmateriaali:
0
Sarja:
Julkaisuja / Matkailualan verkostoyliopisto
Koko:
36

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.