Palaa ylös
Pyykkilaudasta pillereihin

1 / 1

Pyykkilaudasta pillereihin

Maria Vanha-Similä

20,20 €
Kirjassa kuvataan muutoksia, jotka 1950-1970-luvuilla vaikuttivat suomalaisten naisten arkeen niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. Naisten elämä muuttui näinä vuosikymmeninä radikaalisti, kun naisen itsenäistyivät monilla elämän osa-aluilla. Ehkä
  • Historia
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Maria Vanha-Similä
Lue lisää
Kirjassa kuvataan muutoksia, jotka 1950-1970-luvuilla vaikuttivat suomalaisten naisten arkeen niin kaupungeissa kuin maaseudullakin.

Naisten elämä muuttui näinä vuosikymmeninä radikaalisti, kun naisen itsenäistyivät monilla elämän osa-aluilla. Ehkäisypillerit tarjosivat naisille myös uudenalaista seksuaalista vapautta.

Toisen maailmansodan jälkeen Suomessa elettiin vielä niukkoja aikoja. Lapsia syntyi paljon, ja naisten työpaikka oli vielä pitkälti kotona.
1960-luvulla yhä useammat naiset kävivät töissä kodin ulkopuolella, mutta he vastasivat edelleen pitkälti lastenhoidosta ja kotitöistä. 1973 voimaan astunut päivähoitolaki helpotti lastenhoitojärjestelyitä.

Kirjassa tarkastellaan myös mm., mitä perheissä syötiin, miten kodit alkoivat pikkuhiljaa koneellistua ja miten elintason nousu kohensi myös naisten asemaa.
Vetävästi kirjoitettu teos antaa mielenkiintoista tietoa lähihistoriasta ja perspektiiviä kysymyksiin, jotka vielä tässä ajassa ovat aktiivisen yhteiskunnallisen keskustelun kohteena.
Laji Historia
Formaatit Kirja
EAN 9789523129757
Julkaisija Minerva
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789523129757
Opetusmateriaali 0
Koko 232
Kirjailija Maria Vanha-Similä
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja