Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Tarza

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Markku Salomaa

Kirjat - Postikuluitta yli 29,90 €

27,10 €
Toimitus alkaen 1,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    2 - 5 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

Sisältyy kampanjaan:

Kirjat - Postikuluitta yli 29,90 €
  • Muistelmat ja elämäkerrat, Sekalaiset
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Markku Salomaa
Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa sai idean tähän kirjaan syyskuussa 2012 ollessaan arkistotutkimuksia tekemässä Moskovassa ja sattui Kremlin kupeessa olevalle Maneesin torille, missä myytiin maailman kosmopoliitteja kuvaavia Matrjoška -nukkeja. Niistä yksi oli erityisen tutun näköinen. Siinä luki ”Hallonen”. Kirjan nimi ”Tarza” tulee Tarjan englanninkielisestä äänneasusta, jolla häntä on ulkomailla kutsuttu.

Ulkoministeri ja tasavallan presidentti Tarja Halosen visiossa ja missiossa sotien aikakausi oli peruuttamattomasti ohi. Hän kävi taisteluun rauhan puolesta ja riisui yli puolet Mauno Koiviston puolustusvoimien vahvuudesta. NATO:sta ei pitänyt edes keskustella, vaikka Martti Ahtisaari avasi keskustelun. Halosen ylipäällikkyyden vuodet 2000-2012 olivat epävakaat ja suorastaan vaaran vuodet. Kriittisin oli vuosi 2003.

Maassa oli vuoden sisällä kolme pääministeriä. Venäjä oli juuttunut toiseen Tšetšenian sotaan ja tšetšenialaiset terroristit iskivät Moskovaan. ABM-ohjustorjuntasopimus ja Start II -aserajoitussopimus raukesivat. Yhdysvallat, Britannia ja Australia kävivät salamasodan Irakissa. Eduskunta vaati selvitystä, oliko Venäjä vaatinut sotilaallista yhteistoimintaa Suomelta. Viro, Latvia ja Liettua hakivat NATO:n jäsenyyttä. Valtiojohtoa vakoiltiin.

Epätietoisuus, epävarmuus, epävakaus levisi. Ilma oli sakeana spekulaatioita ja skenaarioita. Halosen poliittisen kummisedän Kalevi Sorsan kuolema 2004 pelasti paljon. Vuoden 2012 YK-äänestys turvaneuvostopaikasta pudotti Halosen visiot ja missiot paikalleen. Yritys istua aidalla idän ja lännen välissä ei onnistunut.

------------

Markku Salomaa (65) on tietokirjailija ja tutkija, jolla on tieteellisiä julkaisuja yhteensä 225. Hän on julkaissut 9 kirjaa, 40 artikkelia tieteellisissä julkaisuissa, 8 tieteellistä artikkelia kokoomateoksissa, 3 opinnäytetutkimusta, 8 oppikirjaa ja 157 artikkelia tiedettä popularisoivissa aikakausjulkaisuissa. Hän on julkaissut lisäksi suuren määrän sanomalehtiartikkeleita. Salomaa toimii Euroopan sotahistorian dosenttina. Hän on väitellyt valtiotieteen tohtoriksi Helsingin yliopistossa 1992. Hän on suorittanut myös hallintotieteen lisensiaatin tutkinnon 1981 ja yhteiskuntatieteen maisterin tutkinnon 1976. Salomaa on toiminut tutkijana myös Saksassa, Italiassa, Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Thaimaassa.
Laji:
Muistelmat ja elämäkerrat
Sekalaiset
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789527322482
Julkaisija:
Lector Kustannus Oy
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789527322482
Opetusmateriaali:
0
Koko:
443
Kirjailija:
Markku Salomaa

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.