Palaa ylös
Dagens deals

Kampanjaan

Sinun, Margot

1 / 1

Sinun, Margot

Meri Valkama

17,90
18 €
Ehdoton lukusuositus Meri Valkaman esikoisromaanille Sinun, Margot ! Koskettava, jännittävä ja mukanaan vievä tarina pohtii, kuka ihminen lopulta on, jos hän ei muista omaa menneisyyttään. Ansiokkaan teoksen kantaviksi teemoiksi nousevatkin muistin
  • Kaunokirjallisuus
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Meri Valkama
Lue lisää
Ehdoton lukusuositus Meri Valkaman esikoisromaanille Sinun, Margot! Koskettava, jännittävä ja mukanaan vievä tarina pohtii, kuka ihminen lopulta on, jos hän ei muista omaa menneisyyttään. Ansiokkaan teoksen kantaviksi teemoiksi nousevatkin muistin hauraus sekä vaikenemisen voima. Elävän kerronnan kautta rakentuu eri aikatasoissa kulkeva kertomus, jossa yhdistyvät kiinnostavalla tavalla henkilöhahmojen kasvutarinat sekä historialliset tapahtumat. Valkama pokkasi kiitetyllä romaanillaan vuoden 2021 Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.Kiehtova esikoisromaani muistin hauraudesta ja vaikenemisen voimasta.

Kuka ihminen lopulta on, jollei muista omaa menneisyyttään?

DDR:ään vahvasti uskova Markus muuttaa perheensä kanssa Itä-Berliiniin ulkomaankirjeenvaihtajaksi vuonna 1983. Pieni Vilja-tytär kasvaa itäsaksalaisten ihanteiden keskellä, kunnes muuri murtuu vuonna 1989, ja sen myötä hajoaa myös vanhempien avioliitto. Suomeen palaamisen jälkeen Viljan muistikuvat lapsuudesta kadonneessa maassa hiljalleen haalistuvat.

Isän kuoltua hänen asunnostaan löytyy nippu kirjeitä Margot-nimiseltä naiselta. Vilja palaa Berliiniin vuonna 2011 selvittääkseen, kuka isä todellisuudessa oli. Muuttunut Berliini kantaa edelleen muistoja Viljan lapsuudesta, mutta tärkeimmät palaset tuntuvat puuttuvan.

Meri Valkama kuvaa elävästi, kuinka vahvoja mutta samalla hauraita ovat ne siteet, jotka kytkevät meidät toisiimme yli sukupolvien.

Meri Valkama (s. 1980) on helsinkiläinen tutkiva toimittaja, kirjailija ja viestinnän asiantuntija. Hän on viettänyt lapsuudessaan vuosia Itä-Berliinissä ja opiskellut aikuisena politiikan tutkimusta ja journalismia Berliinin Freie-yliopistossa, jossa hän teki tutkimusta DDR:ssä työskennelleistä toimittajista. Valkama on opiskellut proosan kirjoittamista muun muassa Kriittisessä korkeakoulussa. Sinun, Margot on hänen esikoisromaaninsa.
Laji Kaunokirjallisuus
Formaatit Kirja
EAN 9789510456200
Julkaisija WSOY
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789510456200
Opetusmateriaali 0
Koko 556
Kirjailija Meri Valkama
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja