Palaa ylös
Maalarin matkassa - Pedagogin poluilla

1 / 1

Maalarin matkassa - Pedagogin poluilla

61,40 €
Kainuulaissyntyisen taiteilijan elämäkerta kansissa Kainuulaissyntyinen taiteilija Eero Karjalainen täytti 80 vuotta 23 maaliskuuta 2019. Juhlapäivän kunniaksi hänestä ilmestyi elämäkerta Eero Karjalainen taiteilijana ja opettajana - Maalarin matkas
  • Taide
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
Lue lisää
Kainuulaissyntyisen taiteilijan elämäkerta kansissa

Kainuulaissyntyinen taiteilija Eero Karjalainen täytti 80 vuotta 23 maaliskuuta 2019. Juhlapäivän kunniaksi hänestä ilmestyi elämäkerta Eero Karjalainen taiteilijana ja opettajana - Maalarin matkassa - pedagogin poluilla. Teoksen toimitti professori Reijo Heikkinen.

Eero Karjalainen syntyi Manamansalossa ja kävi siellä koulunsa, kunnes pääsi Kajaanin seminaariin. Siellä hän opiskeli vuosina 1957-1962 valmistuen kansakoulunopettajaksi. Myöhemmin hän innostui vielä jatko-opinnoista suorittaen opinto-ohjaajan ja kasvatustieteen maisterin tutkinnot. Monet Kajaanin seminaarin kasvateista toimivat valmistuttuaan opettajan työn ohella kirjalijoina ja taiteilijoina. Näin kävi myös Eero Karjalaiselle, joka innoistui toden teolla kuvataiteista.

Vuosien saatossa hänestä kehittyikin hyvin monipuolinen taidemaalari, joka on maalannut noin 1000 öljy- ja akvarellimaalausta. Hän on kuvannut töissään mm. kotisaartaan Manamansaloa.

Kainuun ohella Karjalainen on työskennellyt Harjavallassa ja Porissa. Niiden maisemia hän on myös kuvannut laajassa tuotannossaan. Erityisesti on mainittava Karjalaisen lukuisat merimaalaukset.

Äskettäin julkaistussa elämäkerrassa on kuvattu monipuolisesti hänen opettajan ja taiteilijan polkuaan. Lisäksi teoksessa esitellään yli 300 hänen maalaustaan sanoin ja nelivärikuvin. Huolimatta pitkästä urastaan Eero Karjalainen maalaa yhä ahkerasti.
Laji Taide
Formaatit Kirja
EAN 9789529416653
Julkaisija Karjalainen Eero
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789529416653
Opetusmateriaali 0
Koko 223
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja