Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin markkinapaikka

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Summerdeals
Sinun vuotesi 1982

1 / 1

Sinun vuotesi 1982

24,60 €
25 €
Vuonna 1982 Mauno Koivisto valittiin tasavallan presidentiksi, ja poliittiseen keskusteluun ilmestyi uusia sanoja, kuten jalasmökki ja rötösherrat. Myös naapurimaassa valta vaihtui, kun Neuvostoliiton johtaja Leonid Brežnev kuoli ja tilalle tuli Juri
  • Sekalaiset
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Juhani Töytäri, Reino Rasilainen
Lue lisää
Vuonna 1982 Mauno Koivisto valittiin tasavallan presidentiksi, ja poliittiseen keskusteluun ilmestyi uusia sanoja, kuten jalasmökki ja rötösherrat. Myös naapurimaassa valta vaihtui, kun Neuvostoliiton johtaja Leonid Brežnev kuoli ja tilalle tuli Juri Andropov. Kylmä sota jatkui.

Suurvallat kiistelivät Eurooppaan sijoitettavista ohjuksista: eurooppalaiset itse marssivat ydinohjuksia vastaan. Argentiina ja Iso-Britannia sotivat Falklandin saarista. Suomen it-osaaminen otti ensiaskeleitaan, kun ensimmäinen suomalainen matkapuhelin tuotiin markkinoille:

Mobira Senator maksoi 20 000 mk ja painoi 9,8 kg. Tämä kirja vie aikamatkalle upeaan vuoteen 1982, jolloin E.T. ilmestyi valkokankaalle, Keke Rosberg ajoi Formula 1-mestariksi, Reima Salonen käveli EM-kultaa ja mäkihypyn uudeksi toivoksi nousi Matti Nykänen.

Mutta jälleen kerran Suomi jäi euroviisujen jumboksi. Koko kansa ihmetteli tv:n ääressä kuka ampui Dallasin J.R.:n, ja vuoden tv-kasvo oli Tenho Saurénin esittämä Reinikainen. Kesän 1982 sää oli unohtumaton: hellettä, lunta ja myrskyä riitti aina ennätyskirjoihin asti.

Uskomaton vuosi!
Laji Sekalaiset
Formaatit Kirja
EAN 9789526698595
Julkaisija Positiivarit
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789526698595
Opetusmateriaali 0
Koko 80
Kirjailija Juhani Töytäri Reino Rasilainen
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja