Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Avoin näyttämö - käsikirja teatterin uudistajille

Kati Sirén, Saana Lavaste, Saara Rautavuoma

Kirja

31,30 €
  • Arvioitu toimitusaika Pikalähetys
    5-9 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Teatteri
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Kati Sirén, Saana Lavaste, Saara Rautavuoma
Ohjaaja Saana Lavaste ja tuottaja Saara Rautavuoma perustivat Teatteri 2.0:n vuonna 2010. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Siren on ollut mukana alusta asti vetämässä yhteisöllisiä teatteriprosesseja. Tämä teos on kolmikon kirjoittama käsikirja teatterin uudistajille. Se on visio siitä mitä teatteri voisi olla ja kapinaa niitä rakenteita ja käytäntöjä vastaan, jotka tukehduttavat taidelajin elinvoimaisuutta. Teos on syntynyt arkisista teatterityön kokemuksistamme, rakkaudesta teatteriin ja sen mahdollisuuksiin.

Teoksen rakenne on kolmiosainen. Ensimmäisessä osassa teatteriohjaaja, teatterituottaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja avaavat omia keskeisiä työvälineitään ja näkökulmiaan teatterin tekemiseen. Nämä kolme puheenvuoroa ovat johdatus Avoimen näyttämön syntyyn ja toiminnan taustalla vaikuttaviin motiiveihin.

Ohjaajan puheenvuorossa otetaan neljä näkökulmaa Avoimeen näyttämöön. Teatterituottajan ja teatteri-ilmaisun ohjaajan puheenvuoroissa tulee näkyväksi, miten näihin melko uusiin ammattikuviin kytkeytyy monin tavoin teatterikentällä menneillään oleva rakennemuutos. Teatteri 2.0:n toteuttamista projekteista kerrotaan toisessa osiossa. Projektiraportit kuvaavat Avoimen näyttämön toimintatapaa ruohonjuuritasolla. Raporteissa avataan esitysten taiteellinen, tuotannollinen ja yhteisöllinen toteutus sekä vedetään yhteen niistä saatuja kokemuksia. Kolmas ja viimeinen osio pitää sisällään Avoimen näyttämön konseptin sekä kymmenestä ehdotuksesta koostuvan tulevaisuusvision. Avoin näyttämö tarkoittaa tässä kiinteän ammattiteatterin rakenteeseen luotavaa uutta toimintatapaa tai yksikköä, joka mahdollistaa vastakappaleisiin perustuvan ohjelmiston kiihkeään rytmiin vaikeasti sovitettavat uudet toimintatavat, ammatinkuvat ja yhteistyöt eri toimijoiden kesken. Kirjan lopusta löytyvä tulevaisuuden visio on puheenvuoromme suomalaisen teatterikentän tulevaisuutta koskevaan keskusteluun.
Laji:
Teatteri
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789529350315
Julkaisija:
Kulttuuri- ja teatteriyhdistys Kaksikko
Sidottu:
Nidottu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789529350315
Opetusmateriaali:
0
Koko:
278
Kirjailija:
Kati Sirén
Saana Lavaste
Saara Rautavuoma

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Vastaavia tuotteita

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä .