Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Rannan Rautakourat

Kirja

40 €
  • Arvioitu toimitusaika
    2 - 6 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Organisaatiot
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
Rannan rautakourat -kirja kertoo tarinoita ja taustaa suomalaisen offshore-teollisuuden synnystä ja kasvusta. Kirja on samalla Rauma-Repolan Mäntyluodon tehtaiden historiaa tehtaan perustamisesta nykypäivään saakka.

Ajatus kirjan kirjoittamisesta syntyi jo muutamia vuosia sitten, kun offshore-teollisuuden johtajat arvioivat, että alan teollisuuden historia olisi syytä saada talteen niin kauan kuin sen tekijät ovat elossa ja muistavat, miten kaikki oikein tapahtui. Kirjan toimittajaksi valikoitui Satakunnan Kansan entinen päätoimittaja, yht. maist. Tapio Vallin, joka lehden taloustoimittajana seurasi tavallaan ”osallisena” tehtaan historiaa lähes sen alkumetreiltä saakka.

Kirjan artikkeleiden kirjoittajina ja kertojina ovat olleet offshore-teollisuuden vaikuttajat levysepästä vuorineuvoksiin. Historia ei perustu hallituksen pöytäkirjoihin tai päivämääriin, vaan ihmisten kertomuksiin ja tarinoihin siitä, mitä todella tapahtui.

Kirjassa kerrotaan uskomattomia juttuja, kuinka öljynporauslauttoja myytiin ja rakennettiin, miten idänkaupan ”kilpailu” todella käytiin ja ketkä päättivät Mäntyluodon tehtaiden myynnistä amerikkalaisella golf-kentällä. Kirja kertoo myös siitä valtavasta teknisestä osaamisesta, uskalluksesta ja riskien otosta, jotka johtivat maailmanluokan menestykseen.

Oma lukunsa on tietenkin kansainvälinen politiikka, johon rannan rautakourat joutuivat osin tahtomaattaankin. Idänkaupat erikoiset kuviot, Mir-sukelluspallot, nodulilaiva-projekti, Ison Beltin silta ja Donald Trumpin isännöinti Rauman yössä ja Putinin huvilan osto olivat kaikki hankkeita, joissa rautakourat olivat mukana.
Vaikka Mäntyluodon tehtaat ovat pääroolissa, offshorea tehtiin ympäri Suomea. Kalajoelle rakennettiin uusi konepaja, Parkanon konepajalla tehtiin jack up -lauttojen nostokoneistoja, Savonlinnan telakalla ponttoneja ja Tampereen Lokomolla valuja ja vinttureita. Rauma-Repolan laivanrakennustelakat olivat myös osallisina, vaikka offshore-miehet ovat edelleen tarkkoina siitä, että he ovat lautantekijöitä, joka kertaluokkaa vaativampaa työtä kuin laivojen pataraudan hitsaaminen.

Aivan erityinen merkitys kirjan kirjoittamisessa on ollut Satakunnan Kansan arkistoilla, joista tekijä on saanut poimia tietoa ja valokuvia offshoren historiasta. Tarinoiden rinnalla kulkevat faktatietona yksittäiset uutiset, jotka kertovat lauttakaupoista ja Mäntyluodon tapahtumista sellaisina, kuin lehti niistä raportoi aikanaan. Nyt monet asiat aukenevat aivan uudella tavalla.
Laji:
Organisaatiot
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789529403486
Julkaisija:
Satakunnan Kansa
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789529403486
Opetusmateriaali:
0
Koko:
288

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.