Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Tuote on lisätty ostoskoriin
product image

Petsamo 1920-1940

Siirry kassalle

Samankaltaiset tuotteet

Petsamo 1920-1940

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

36,20 €
Osta turvallisesti

- Turvallinen ostos CDON:illa. Lue lisää

  • Arvioitu toimitusaika
    15-30 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris
  • Historia
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien kunniaksi Arktikum-talossa toimiva Lapin maakuntamuseo avasi 6.12.2017 täysin uudistetun Petsamo 1920-1944 Suomi Jäämeren rannalla -perusnäyttelyosion. Museon omiin kokoelmiin perustuvan näyttelyn keskeinen sisältö tuotettiin museon henkilökunnan toimesta. Näyttelyssä on runsaasti esillä sekä esine- ja arkistoaineistoja, postikortteja ja historiallisia valokuvia.
Tämän näyttelyjulkaisun kuvitus ja tekstit löytyvät olennaisilta osiltaan itse näyttelystä. Julkaisu sisältää lisäksi näyttelyssä esillä olevien esineiden kuvat. Näyttelytekstien lisäksi julkaisua on täydennetty asiantuntijoilta pyydetyillä artikkeleilla eri aiheista.

Kirjan takakannessa kerrotaan: “Tarunhohtoinen Petsamo kuului itsenäiseen Suomeen vuosina 1920-1944, mutta alueen asutushistoria yltää jopa yhdentoista tuhannen vuoden takaiseen aikaan. Kapea Jäämeren rantakaistale kasvoi koko Suomelle merkittäväksi alueeksi jäättömän sataman, laivayhteyksien, meren runsaiden antimien, kaivannaislöytöjen ja eksoottisen luonnon ansiosta. Maantien ja majoitustilojen valmistuttua tuhannet matkailijat huristelivat tutkimaan Petsamon nähtävyyksiä, luontoa, kolttakyliä ja ortodoksisuutta.

Tähän julkaisuun sisältyy Lapin maakuntamuseon Petsamoa esittelevän perusnäyttelyosion keskeinen sisältö, jota on täydennetty kattavalla esinekatalogilla. Lisäksi julkaisu sisältää useita asiantuntijoiden laatimia artikkeleita, jotka käsittelevät Petsamon geologiaa, maiseman kehitystä, luontoa, esihistoriaa, tiestöä, kolttia, taidetta ja väestön uudelleen asuttamista. Teos täydentää monin ansiokkain tavoin laajaa Petsamo-aiheista kirjallisuutta.”

Artikkeleiden kirjoittajat:
FT, erikoisasiantuntija Peter Johansson & FT Laura S. Lauri, GTK
FL, museonjohtaja, arkeologi Hannu Kotivuori, Lapin maakuntamuseo
FM, emeritustutkija, Heikki Kauhanen, Heinola
Erkki Lilja, rakennusmestari, tie perinnehenkilö, Rovaniemi
FM, Sonja Tanhua, Giellagas instituutti, Oulun yliopisto
FT, taidehistorian professori, Tuija Hautala-Hirvioja, Lapin yliopisto
KM, Tiina Harjumaa, väitöskirjatutkija, Lapin yliopisto
Kustantaja: Lapin maakuntamuseon julkaisuja 19 (2018)
Kirjan toimituskunta: Tuija Alariesto, Hanna Kyläniemi, Hannu Kotivuori ja Heidi Pelkonen (Lapin maakuntamuseo)
Laji:
Historia
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789519843988
Julkaisija:
ROVANIEMEN KAUPUNKI
Sidottu:
Nidottu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789519843988
Opetusmateriaali:
0
Sarja:
Lapin maakuntamuseon julkaisuja
Koko:
194

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Jos epäilet, että hintaa on muutettu virheellisesti ennen Black Friday -kampanjaa tai sen aikana, voit olla hintasankarimme ja ilmoittaa siitä meille täällä.
Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.