Palaa ylös
Black Friday

Kaikki tarjoukset

Petsamon asutustilat

1 / 1

Petsamon asutustilat

Terttu Kusmin, Unto Kusmin

(1 arvostelu)
42,90
43 €
Petsamo liitettiin Suomeen Tarton rauhansopimuksen mukaisesti lokakuussa 1920. Seuraavana vuonna maatalousministeriö teetti asutustutkimuksen, jossa selvitettiin alueen silloisia asutusoloja sekä uudisasutukseen soveltuvia alueita. Petsamon asutuslak
  • Historia
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Terttu Kusmin, Unto Kusmin
Lue lisää
Petsamo liitettiin Suomeen Tarton rauhansopimuksen mukaisesti lokakuussa 1920. Seuraavana vuonna maatalousministeriö teetti asutustutkimuksen, jossa selvitettiin alueen silloisia asutusoloja sekä uudisasutukseen soveltuvia alueita. Petsamon asutuslaki säädettiin 5.5.1925. Asutuslain periaatteena oli asutuksen vakaannuttaminen muodostamalla valtion maalla olevat paikkakuntalaisten hallitsemat maa-alueet tiloiksi ja tilattoman väestön pysyväinen asuttaminen perustamalla uusia viljelys- ja asuntotiloja.

Maanmittausinsinööri Ilmari Laukkanen suoritti avustajineen alueen mittaukset ja piirsi kartat asutussuunnitelman laatimista varten.

Tähän kirjaan on koottu Unto ja Terttu Kusminin tutkimia Petsamon kylien asutustiloja ja asukkaita.
Laji Historia
Formaatit Kirja
EAN 9789528044949
Julkaisija Books on Demand
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789528044949
Opetusmateriaali 0
Koko 125
Kirjailija Terttu Kusmin Unto Kusmin
a

anrimo

8 kuukausia sitten

Sain uusimman kirjan viikko sitten. Nyt tiluskartoissa on enemmän väriä kirjan ensimmäiseen erään verrattuna, joka on parantanut huomattavasti karttojen visuaallista ilmettä. Kirjassa esitetään alueen kylistä ennenjulkaisemattomia tiluskarttoja ja -tietoja semmoinen kuin Petsamo oli ennen 1939 talvisotaa. Lisäksi on luetteloituna alueen elinkeinotoimijoita. Hieno opus alueen historiasta kiinnostuneelle.

Kyllä, suosittelen tätä tuotetta.