Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Kirkkoisä Augustinuksen syntikäsitys Confession-teoksessa

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Valtteri Olli

77,50 €
Toimitus alkaen 1,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    11 - 22 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Uskonto
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Valtteri Olli
Augustinuksen Confessiones, Tunnustuksia, on hänen toinen pääteoksensa. Sielun rauhaan pääseminen synnistä Jumalan edessä on kirjan suuri teema. Tähän lepoon pääsemiseen rovasti Olli on porautunut tässä opinnäytteessään, jonka hän teki 1983 Helsingin yliopistossa. Aihe on tärkeä kristitylle kuin diagnoosin tekeminen lääkärille, johtolangan löytyminen poliisille ja prosessin tunteminen alansa prosessi-insinöörille. Jokaista joka hänen Tunnustuksiensa ja opetuksiensa johdolla tähän aiheeseen yhä uudestaan paneutuu, Augustinuksen teologian ja Raamatun syvällinen tunteminen palvelevat löytämään yhä palkitsevammin aidon ja turvallisen pohjan sielunsa rauhalle Jumalansa edessä.

V. Olli suomensi v. 1989 latinasta pyhän Augustinuksen Vuorisaarnan selityksen, De sermone domini in monte, jonka Augustinus teki pappina v. 394. Sittemmin, v. 2009 Olli käänsi edelleen latinasta suomeen Augustinuksen neuvot, kuinka pyhää Raamattua on luettava ja kuinka sitä, mitä olemme sieltä löytäneet, on taidollisesti puhuttava eteenpäin, eli teoksensa Kristillinen opetus, De Doctrina Christiana, jonka Augustinus kirjoitti n. vv. 396-427.

Näissä töissä viitataan siellä täällä tähän tutkielmaan, jonka tekijä on nyt jälkitarkastanut ja lisännyt loppuun erillisiä kommenttejaan, säilyttäen kuitenkin alkuperäisen tekstin. Näin Augustinuksen ystäville ja kristinuskoon syventyville tarjotaan mahdollisuus paneutua yhä monipuolisemmin hänen ajatteluunsa ja synti-armo-käsitykseensä. Hänen lausumiensa ajatusten kohdat hänen teoksissaan mainitaan alaviittauksin, samoin niihin liittyvät Kristinopin kohdat.

Jälkikommenteiksi on liitetty mm. lyhyt katsaus eräisiin huomattaviin "linkkeihin" eli henkilöihin uskonpuhdistukseen asti, jotka ovat tuoneet hänen jälkivaikutustaan uusiin aikoihin, sekä yhteenveto Augustinuksen tuotannosta.

Tämän tutkielman Lukija suljetaan Herramme suosioon Augustinuksen sanoilla: credo ut intelligam, uskon, että ymmärtäisin.
Laji:
Uskonto
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789529333738
Julkaisija:
Valtteri Olli
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789529333738
Opetusmateriaali:
0
Koko:
241
Kirjailija:
Valtteri Olli

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.