Emolevyt

Emolevy on keskeinen piirilevy ja koneesi selkäranka. Kaikki tietokoneesi liitännät yhdistyvät emolevyyn tavalla tai toisella, ja siihen kiinnitetään myös muut komponentit kuten prosessori ja näytönohjain. Epävarma minkä emolevyn valitsisit? Me CDON.COMilla autamme sinua.
» Lue lisää oppaastamme

Millainen kanta emolevyssä on?

Meiltä CDON.COMilta löydät emolevyt pelikoneille, työkoneille sekä tietokoneille kotikäyttöön valmistajilta kuten Asus, MSI ja ASrock. Ennen kuin päätät investoida emolevyyn on hyvä pitää mielessä muutama seikka. On tärkeää varmistaa että emolevyssä sekä prosessorissa on samalainen kanta, sekä CPU:n (Central Processing Unite) ja muistin yhteensopivuus emolevyn kanssa, sillä kannat vaihtelevat eri valmistajilla.

Yhteensopivuus prosessorin kanssa

Tietokoneen prosessori sekä muut perustavanlaatuiset komponentit liitetään emolevyyn. Nämä komponentit voidaan liittää jo emolevyn valmistuksessa mutta ne voidaan lisätä myös jälkikäteen, emolevyn kantaan. Tarkista siis aina emolevyn yhteensopivuus prosessorin kanssa, jotta voit varmistua että komponentit toimivat yhdessä. Esimerkiksi AMD-prosessorin kanta on erilainen verrattuna Intel-prosessorin kantaan. Löydät enemmmän tietoa yhteensopivuuksista esimerkiksi valmistajien sivuilta.

Emolevy pelaamiseen

Mikäli haluat rakentaa oman pelikoneen on emolevyn valitseminen erityisen tärkeää jotta saat kaiken tehon irti koneestasi, ja että sinulla on mahdollisuus päivittää sitä tulevaisuudessa.

Erillinen näytönohjain

Emolevyssä on normaalisti integroitu äänikortti, näytönohjain, USB-portit, liitäntä näppäimistölle, hiirelle ym. On kuitenkin mahdollista ostaa toinen näytönohjain tai äänikortti erillisenä komponenttina mikäli haluat päivittää emolevyyn integroituja. Pelaamiseen suosittelemme erillisen näytönohjaimen hankkimista integroidun sijaan, jotta voit saavuttaa maksimaalisen suorituskyvyn. Pelaajalle on tärkeää myös koneen jäähdytys. Jäähdytys on joko integroitu osa emolevyssä, tai voidaan ostaa erikseen. Täällä voit lukea lisää CDON.COMin tarjoamista näytönohjaimista.