Jäähdytys

Rasituksen seurauksena tietokoneen lämpötila nousee nopeasti ja voi jopa ylikuumentua. Tämä voi johtaa tietokoneen jumiutumiseen tai jopa kovalevyn vioittumiseen. Kun asennat korkealaatuisen tuulettimen voit parantaa tietokoneesi suorituskykyä sekä elinikää. CDON.COMilta löydät tuulettimet prosessorille, koteloon tai näytönohjaimelle. » Lisätietoa tuulettimista

Näytönohjaimen jäähdytin

Terminen pasta

Millainen on hyvä tuuletin?

Meillä on suuri valikoima tuulettimia eri malleissa ja ominaisuuksilla. Sinun tulisi kiinnittää huomiota tuulettimessa hyvään jäähdytykseen sekä hiljaiseen ääneen. Mitä paremmin tuuletin jäähdyttää, sitä paremmin kovalevysi voi. Mikäli haluat tarkistaa miten nykyiset tuulettimesi voivat, voit ladata ohjelmiston jonka avulla voit analysoida tuulettimiesi tilanteen.

Kotelotuulettimet

Kotelotuulettimet ovat yleisesti hieman heikompia ja hiljaisempia kuin prosessorituulettimet. Ne asetetaan koteloon ja niiden avulla ilma kiertää kotelon sisällä ja suojaa tietokoneen komponentteja ylikuumentumiselta. Kotelotuuletin ei kuitenkaan yksinään yleisesti riitä pitämään kovalevyä ja prosessoria alhaisissa lämpötiloissa, mutta voidaan yhdistää pienemään prosessorituulettimeen jolloin lopputuloksena on hiljainen ja viileä tietokone.

Prosessorituulettimet

Näiden tuulettimien päätoiminen tehtävä on viilentää kovalevyä ja prosessoria jotta ne eivät ylikuumentuisi. Valitse hiljainen ja tehokas tuuletin, ja tarkista että se sopii tietokoneeseesi, eli tarkista kytkennät ennen tuulettimen valintaa!