Kovalevy

Osta kovalevy CDON.COM:lta. Aina edulliseen hintaan ja nopealla toimituksella Pohjoismaiden suurimmasta tavaratalosta.

Meiltä löydät kovalevyt (HDD) kaikkiin käyttötarpeisiin, kuten tallennustilan lisäämiseen, verkkotallennukseen sekä varmuuskopiointiin. CDON.COM:lta löydät kovalevyt tunnetuilta tuotemerkeiltä kuten WD (Western Digital, Seagate, Toshiba ja HGST (Hitachi Global Storage Technologies). Oletko epävarma valinnastasi? Me autamme sinua! » Lue lisää

Valitse oikea kovalevy.

Tallennustila.

Ensimmäinen tärkeä ominaisuus kovalevyä hankkiessa on tallennustila. Mikäli sinulla on paljon suurikokoisia tiedostoja, sitä enemmän tallennustilaa tarvitset. Jos kovalevyn tarkoitus on säilyttää muutamia kuvia ja tiedostoja, et luultavasti tarvitse 4 TB säilytystilaa. On suositeltavaa valita kovalevy suuremmalla tallennustilalla, jotta sinulla on lisätilaa tulevaisuudessa.

Valitse oikea kovalevy oikeaan käyttötarkoitukseen

Nykyään on olemassa lukuisia eri kovalevyjä useisiin eri käyttötarkoituksiin. Mikäli kovalevyä käytetään käyttöjärjestelmän asennukseen, kovalevyn korkea kiertonopeus ja lyhyt vasteaika ovat tärkeitä. Nykyajan ratkaisu on käyttää SSD:tä (Solid State Drive) käyttöjärjestelmän asennukseen ja ohjelmiston varastointia, jotta pääset nopeasti siihen käsiksi ja käyttää mekaanista kovalevyä tiedostojen ja dokumenttien säilytykseen. Tällaisessa ratkaisussa, voit valita kovalevyn alhaisemmalla kierto- ja siirtonopeudella.

RAID

Massamuisti NASin (Network Attached Storage) ja tietokoneiden yleistyessä, yleistyy myös RAID. RAID-tekniikkaa käytetään yhdistämään useita kovalevyjä. On olemassa useita erityyppisiä RAID-levyjä eri käyttötarkoituksilla.

Kovalevyjen kestävyys

Mekaanisessa kovalevyssä on useita liikkuvia osia, joten se on yksi kaikkein herkimmistä tietokoneen osista ja sen liikkuvien osien takia jokin saattaa myös mennä pieleen ajan kuluessa. Kaikki mekaaniset kovalevyt ovat iskuherkkiä ja rikkoontuvat helposti. On suositeltavaa hankkia kovalevy, jossa on pitkä takuu (takuu ei usein kata kolhuja tai vastaavia), joten panosta kestävään laatuun.