SSD-kovalevyt

Osta SSD CDON.COM:lta aina edulliseen hintaan ja nopealla toimituksella!

Meiltä löydät laajan valikoiman SSD-levyjä tunnetuilta valmistajilta, kuten Samsung, Intel, Toshiba, OCZ, Kingston ja monia muita. SSD:n suosio on kasvanut viime vuosina ja ne ovat nykyään yleisiä tietokoneissa, sillä ne tarjoavat nopeamman ja luotettavamman vaihtoehdon perinteisiin mekaanisiin kovalevyihin verrattuna. Oletko epävarma valinnastasi? Me autamme sinua! » Lue lisää

Valitse oikea SSD

Muoto

SSD on saatavissa eri muodoissa, tavallisin on 2.5”, mutta saatavilla on myös 1.8”, 3.5”, mSATA, M.2 ja PCI Express Card. Muoto vaikuttaa yksinkertaisesti levyn käyttöön tietokoneessasi. 2.5” voidaan asentaa joko 2.5” asemapaikkaan tai 3.5” soveltuu useimpiin pöytäkoneen asemapaikkoihin, mutta ei useimmiten sovellu ohuisiin kannettaviin, jotka käyttävät pienempää muotoa, kuten mSATA. 2.5” sopii useimpiin kannettaviin, mutta varmista kuitenkin sopivuus ennen ostoa. M.2 ja PCI Express Cards ova niin sanottuja liitäntäkortteja ja niitä käytetään eri yhteyksiin. Lisätietoa alla.

Liitännät

SSD-levyt ovat saatavilla eri tyyppisillä liitännöillä, joista tavallisimpia ovat SATA, PCIe, SAS ja SCSI. SATA ja PCIe ovat suunnattu tavalliseen kulutuskäyttöön, kun taas SAS ja SCSI ovat suunnattu palvelimille ja yrityskäyttöön.

SATA vai PCIe?

SATA on yleisin liitäntä ja sitä voidaan pitää markkinastandardien mukaisena. SSD, joka käyttää SATA-liitäntää, kytketään yksinkertaisesti SATA-kaapelilla levyyn.PCIe liitäntä tarjoaa korkeamman nopeuden ja suorituskyvyn korkeampaan hintaan. SSD, joka käyttää PCIe-liitäntää kiinnitetään useimmiten suoraan emolevyn PCI Express-portteihin.

SSD vs. HDD

Miksi ostaa SSD tavallisen mekaanisen kovalevyn sijaan? Vastaus on yksinkertainen, SSD on yleisesti ottaen todella paljon nopeampi kuin mekaaninen levy, se kestää pidempään, eikä ole niin herkkä kolhuille, sillä SSD:ssä ei ole liikkuvia osia. SSD:n asentaminen vanhaan tietokoneeseen on usein helpoin tapa nopeuttaa tietokonetta. Toisin sanoen, SSD on kannattava hankinta.

MLC, TLC, SLC ja eMLC

Yllä olevat lyhenteet ovat eri tyyppisiä SSD:n käyttämiä flash-muisteja.Tavallisin näistä on MLC (Multi Layer Cell), joka tarjoaa tehokasta suorituskykyä edulliseen hintaan.TLC (Triple Layer Cell) on edullisin malli, joka on pienimmällä suorituskyvyllä.SLC (Single Layer Cell) on kallein ja parhain malli.  eMLC (Enterprise Multi Layer Cell) on suunniteltu yrityskäyttöön, eikä siis ole tavallinen kulutuskäytössä.