Prosessorit

Ei ole liioiteltua sanoa että prosessori on tietokoneesi tärkein komponentti. Hyvä prosessori voi parantaa huomattavasti koneen suorituskykyä ja mahdollistaa suurienkin datamäärien nopean ja sulavan käsittelyn. AMD ja Intel ovat tunnetuimmat prosessorivalmistajat, ja CDON.COMilta löydät käsinpoimitun valikoiman kyseisten valmistajien parhaita malleja. » Lue lisää prosessoreistamme
Prosessori toimittaa useimmat prosessit ja laskelmat joiden ansiosta koneesi toimii niin kuin sen pitää. Hyvä ja vakaa prosessori auttaa varmistamaan että ohjelmat ja pelit pyörivät ongelmitta, ja että tietokoneen informaatiota käsitellään ja hallitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä parempi prosessori koneessasi on, sitä nopeammin se pyörii, ja sitä helpommin ajat lempiohjelmiasi ilman ongelmia. Valitse prosessori tarpeidesi mukaan. Mikäli konetta käytetään pääasiallisesti surffaamiseen ja tekstinkäsittelyyn, tarvitaan huomattavasti vähemmän tehokas prosessori kuin jos käytät konettasi raskaihin peleihin ja ohjelmiin.

Mikä tekee prosessorista hyvän?

Vain muutama tekijä vaikuttaa siihen onko prosessori nopea vai hidas, vakaa vai epävakaa. Osin on kyse prosessorin kellotustaajuudesta; mitä korkeampi ytimen kellotustaajuus on, sitä nopeammin kone pyörii. Kellotustaajuuden lisäksi ytimien määrä on tärkeä. Useampiytiminen prosessori auttaa konetta hoitamaan useampia prosesseja yhtäaikaisesti, jonka ansiosta kone on vakaampi. Saat lisätietoa jokaisen tuotteen tuotesivulta jotta voit löytää mallin joka sopii sinulle.

AMD- vai Intel-prosessori?

AMD ja Intel ovat kaksi ylivoimaisesti suurinta prosessorivalmistajaa. Molemmissa merkeissä on etuja, ja saattaa olla vaikeaa löytää suurempia eroja niiden välillä. AMD prosessorit ovat usein hieman edullisempia, ja Intelin prosessoreista voit löytää hieman korkealaatuisempia malleja, mutta ei ole vaikeaa löytää prosessoria kaikkiin tarkoituksiin kummalta tahansa merkiltä. Mieti ensin omia tarpeitasi, ja satsaa malliin jossa on ominaisuudet sekä suorituskyky joka vastaa tarpeitasi. Tarkista myös että prosessori sopii emolevyn kantaan.