Näppäimistöt

CDON.COMilta löydät näppäimistöt kaikkiin tarpeisiin pelaamisesta toimistokäyttöön, sekä myös ergonomiset näppäimistöt jotka ovat hyvä valinta mikäli vietät paljon aikaa koneella.

» Lue lisää eri näppäimistömalleistamme.

Standardinäppäimistö

Standardinäppäimistössä on yksinkertaiseen käyttötarkoitukseen, useimmiten kirjoittamista ja surffailua varten. Hinta on edullisempi kuin edistyneemmissä näppäimistöissä jollainen vaaditaan esimerkiksi pelaamiseen. Näppäimistö yhdistetään tietokoneeseen PS/2 tai USB portin kautta.

Langallinen vai langaton näppäimistöTrådbundet eller trådlöst tangentbord

Langallisen ja langattoman näppäimistön valinta on mukavuuskysymys. Mikäli istut hieman kauempana tietokoneesta, tai käytät näppäimistö medianäppäimistönä on langaton hyvä valinta, mutta esimerkiksi pelaamiseen suositellaan langallista näppäimistöä sen nopean vasteajan vuoksi.

Pelinäppäimistö

Markkinoiden kehittyneemmät näppäimistöt ovat yleensä tarkoitettu pelaamiseen. Nämä ovat yleisesti myös kalliimpia kuin tavalliset näppäimistöt.

Pelinäppäimistöä valitessa tulee ottaa huomioon monta seikkaa.

Mukavuuden ja vasteajan vuoksi on hyvä ottaa huomioon näppäinten korkeus. Korkeus vaikuttaa siihen kuinka nopeasti näppäin painautuu pohjaan ja näppäimistö reagoi painalluksiin. Pelaamiseen suosittelemme näppäimistö jossa on matalat näppäimet minimaalisen vasteajan takaamiseksi intensiivisessä pelaamisessa.

Jotta vältyt "Ghostingilta" on monessa pelinäppäimistössä toiminto nimeltään "Anti-Ghosting". Tämän toiminnon ansiosta voit painaa useampaa näppäintä alas yhtäaikaisesti ilman että painallukset eivät rekisteröityisi. Toinen joistakin pelinäppäimistöistä löytyvä toiminto on "Key Rollover" joka vastaa "Ghosting" efektiä.

Monissa pelaamiseen tarkoitetuissa näppäimissä on makropainikkeet joihin voit ohjelmoida pikakomennot jotka takaavat optimaalisen reaktioajan. Tämä on hyödyllinen toiminto esimerkiksi kun vaihdat aseita sotapelissä. Mikäli kuuntelet musiikkia tai haluat hallita äänenvoimakkuutta on kehittyneimmissä näppäimissä myös mediapainikkeet.

Mikäli pelaat pimeässä tai haluat hienot visuaaliset efektit pelatessa kannattaa valita taustavalaistu näppäimistö. Tämä auttaa myös näkemään oikeat näppäimet pimeässä.

Medianäppäimistö

Mikäli sinulla on mediakeskus tai yhdistät koneesi televisioon saattaa medianäppäimistö olla mukava valinta sohvalta käytettäväksi. Medianäppäimistössä on usein pikanäppäimet elokuva-ja musiikkitoistoon. Näppäimistössä on usein sisäänrakennettu Bluetooth kantomatkan optimoimiseen.

Ergonominen näppäimistö

Välttääkseen hartiaseudun, käsivarsien ja nivelten ongelmia jotka aiheutuvat yksipuolisesta työstä suosittelee CDON.COM ergonomista näppäimistöä. Sen avulla lihaksesi saavat rentoutua, ja ehkäiset vammoja. Ergonomisen näppäimistön lisäksi on suositeltavaa pitää taukoja sekä liikkua vietettäessä pitkiä aikoja tietokoneen äärellä. Myös ergonominen rannetuki näppäimistölle voi olla hyvä lisävaruste.

Tekniikkanörteille - mekaanisen näppäimistön kytkimet

Mekaanisissa näppäimistöissä on kytkimet joiden taktiilinen palaute vaihtelee ja ne myös kuulostavat erilaisilta. Suositut kytkimet saksalaiselta Cherryltä löytyvät väreissä punainen, sininen, ruskea, läpinäkyvä tai musta. Punaiset Cherry kytkimet ovat hyvin matalat sekä hiljaiset. Mustat Cherry kytkimet ovat samantyyppiset kuin punaiset mutta niissä on raskaampi vastus. Läpinäkyvät Cherry kytkimet ovat taktiiliset joka tarkoittaa sitä että tunnet vastuksen kun painat näppäintä alas. Ruskea Cherry kytkin on samantyyppinen kuin läpinäkyvä, mutta siinä on kevyempi jousi joten vastus ei ole aivan yhtä raskas. Sininen Cherry kytkin on tarkoitettu paljon kirjoittavalle, se on taktiilinen ja siitä kuuluu ääni alas painettaessa. Logitech suunnittelee omia kytkimiä nimellä Romer G. Myös Razer suunnittelee kytkimiä jotka ovat Cherryn inspiroimia.


Takaisin alkuun