Kattilat, paistinpannut & kasarit

Ruoanlaitto on sekä helpompaa että hauskempaa hyvillä keittiövälineillä. Täältä löydät kattilat, paistinpannut ja kasarit eri väreissä, malleissa ja useilla eri ominaisuuksilla. Mikäli olet kiinnostunut vaihtoehtoisista kokkaustavoista, löydät myös höyrykeittimet ja slow cookerit valikoimastamme. Lue lisää.

Painekattilat

Mitkä materiaalit ovat hyvä valinta keittiövälineissä?

Alumiini on metalli, joka levittää lämmön tehokkaasti. Vahva alumiinipohja on hyvän kattilan ja paistinpannun merkki. Lämpö leviää tehokkaasti ja jakaantuu tasaisesti koko pinta-alalle. Jos mielestäsi tiskit ovat kokkauksen tylsin haittapuoli, kannattaa tutustua ruostumattomiin teräsmalleihin, sillä ne ovat helppo puhdistaa ja usein konenpesun kestäviä. Kattilat ja kasarit ovat myös saatavilla tarttumattomalla pinnoitteella. Pinnoitteen ansiosta lika ei tartu yhtä helposti ja näin ollen puhdistus on helpompaa. Tietyt pinnoitteet toimivat jopa suojana vahvoja pesuaineita vastaan, jonka ansiosta keittiöväline kestää kauemmin. Meiltä löydät myös ympäristöystävällisiä paistinpannuja ja kattiloita, jotka ovat valmistettu 100% luonnon tuotteista.


Kuinka paistinpannu, kattila tai kasari tulisi puhdistaa?

On tärkeää tietää, kuinka keittiövalineet tulisi puhdistaa, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään. Kuten jo aikaisemmin mainittiin, ruostumaton teräs on kaikista helpoin puhdistaa – käsin tai konepesulla. On kuitenkin hyvä muistaa, että konepesu kuluttaa enemmän kuin käsinpesu. Muista myös välttää teräsvillaa, sillä se naarmuttaa pintaa. Puhdistaessasi valurautapannua vältä pesuaineen käyttöä. Valurautapannut ja kasarit suositellaan puhdistamaan kuumalla vedellä ja kuivaamaan talouspaperilla. Teflonpannun tulisi jäähtyä ennen pesua, jonka jälkeen se voidaan puhdistaa käsin pesuaineella. Tässäkin tapauksessa, sinun tulisi välttää teräsvillan käyttöä, sillä se naarmuttaa teflonpintaa.

Viimeinen vinkki keittiövälineiden puhdistukseen: kuivaa aina ruoanlaitosta jäänyt rasva paperilla ennen huuhtelua. Viemäriin huuhtoutuva rasva saattaa kovettuessaan aiheuttaa tukoksen viemäriputkeen.

Onnea valintaan!