Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Märkähiomakivi Telineellä karkeus 1000/6000 grit

38,81 €
Suositeltu hinta: 39,21 €
  • Varastosaldo: Löytyy varastolta
    Arvioitu toimitusaika Pikalähetys
    2-6 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja KitchenTime

Seuraa tuotteen hintaa

Märkähiomakivillä on pitkä historia ja niitä käytetään veitsien hiomiseksi erittäin teräviksi. Eri kivissä on erilaiset grit-karkeusarvot. Matala grit-arvo tarjoaa karkeamman hionnan, kun taas korkea grit-arvo tarjoaa hienon kiillotuksen ja loppuviimeistelyn. Grit&Grainin yhdistelmäkiven toisen sivun karkeusarvo on 1 000, mikä on täydellinen hyvän perusterävyyden hiomiseksi veitseen. Toisen sivun arvo puolestaan on 6 000 ja sitä käytetään jälkikäteen tuomaan veitsen terään suora, viimeistelevä terävyys. Mikäli veitsestä halutaan erittäin terävä, yhdistelmäkiveä voidaan täydentää Grit&Grainin kivellä, jonka grit-arvo on 10 000. Tätä kiveä käytetään terän kiillottamiseen sekä äärimmäisen terävyyden saavuttamiseen. Mikäli halutaan hioa veitsiä, joissa on vahingoittunut tai erittäin tylsä terä, ennen yhdistelmäkiven käyttämistä veitset suositellaan hiottavaksi Grit&Grainin karkeimmilla kivillä, joiden grit-arvo on 120 ja 240. Yhdistelmähiomakiveä tulee liottaa ennen jokaista käyttökertaa noin 10 minuutin ajan. Märkähiomakivessä hiomiseen on olemassa monta erilaista tekniikkaa. Tärkeintä on, että veitsen kulma suhteessa kiveen säilyy muuttumattomana hionnan ajan. Yleisin hiontakulma on 15–20 astetta. Helppo tapa löytää oikea hiontakulma on asettaa veitsi 90 asteeseen kiveä vasten (veitsen normaalin pitelyasennon mukaisesti), minkä jälkeen veistä kallistetaan puoleen väliin (45 asteen kulmaan asti), ja lopuksi vielä hieman enemmän kuin puoleen väliin 45 asteesta. Lopullisen hiontakulman suhteessa kiveen tulisi olla arviolta 15–20 astetta. Japanilaisissa kokkiveitsissä on tavallisesti matalampi hiontakulma (12–15 astetta), kun taas eurooppalaisissa kokkiveitsissä kulma on hieman korkeampi (20–25 astetta). Toinen tapa sopivan hiontakulman löytämiseen on ostaa Grit&Grainin hiomatuki, joka on pieni, veitsen terän päälle asetettava puristin. Hiomatuen tulee asettua kiveä vasten hionnan aikana. Tällä tavoin saat yhtä suuren kulman molempien veitsen puolien hiomiseen, koko hionnan ajaksi. Anna veitsen liikkua pitkin kiven koko pintaa pitkin liikkein ja varmista, että terän molempia sivuja hiotaan suurin piirtein saman verran. Kiven mukana toimitetaan liukumaton bambusta valmistettu teline, joka tarjoaa hyvän työskentelykorkeuden ja estää kiven liukumisen pois työtasolta hionnan aikana. Lisävakauden saavuttamiseksi teline voidaan asettaa märän keittiöpyyhkeen päälle. Tuotteen mitat: 21,8 x 9,5 x 5,3 cm

Katso lisää arvosteluja (-5)

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.