Rasvakeitin

Kun kotoa löytyy rasvakeitin ei sinun tarvitse haaveilla lempiravintolasi friteeratusta ruoasta. Friteeraat helposti kotona ravintolatasoista ruokaa. Meiltä löydät sekä öljyllä että ilman öljyä käytettäviä rasvakeittimiä – riippumatta siitä, miten haluat ruokasi friteerata, löydät eri vaihtoehdot CDON.COMista. Seuraavaksi pari friteerausvinkkiä...

Rasvakeittimellä friteeramisen edut

Friteeratessa rasvakeitin on kattilaa turvallisempi vaihtoehto. Rasvakeittimen termostaatti pitää öljyn lämpötilan sopivana, kun taas öljy kattilassa voi kuumeta liikaa ja syttyä tuleen. Rasvakeitin voi myös olla terveellisempi vaihtoehto, jos valitset vähän öjyä käyttävän tai täysin öljyttömän rasvakeittimen.


Friteeraminen ilman öljyä

Ilman öljyä toimiva rasvakeitin saattaa kuulostaa kummalliselta, sillä friteeraushan tarkoittaa ruoan upottamista öljyyn. Nykypäivän teknologian ansiosta tietyt rasvakeittimet käyttävät ruoan kypsentämiseen nopeasti kiertävää kuumailmaa, joka valmistaa rapeita ranskalaisia täysin öljyttä. Öljyn pois jättämisen suurin etu on se, että ruosta tulee paljon terveellisempää – meiltä löydät rasvakeittimet, joilla ranskalaiset sisältävät jopa 80% vähemmän rasvaa verrattuna öljyssä paistamiseen. Koska kuumennettavaa öljyä ei ole, valmistaa öljytön rasvakeitin lisäksi ruoan nopeammin.


Rasvakeittimen hyviä toimintoja

Kun kodinkoneen käyttäminen on liian vaivalloista jää se helposti nurkkaan pölyttymään. Mielestämme rasvakeitin ansaitsee parempaa, ja siksi haluamme mainita pari käyttöä helpottavaa, älykästä toimintoa, jotka löytyvät tietyistä rasvakeittimistä. Lämpötilansäätö ja ajastin ovat kaksi tärkeää toimintoa, jotka tekevät lopputuloksesta vaivan arvoista. Kun säädät lämpötilan ja asetat ajastimen ruoalle sopivaksi saat taatusti hyvän aterian. Valo- tai äänimerkki kertoo, kun ruoka on valmista, joten saat aikaa muuhun samalla kun rasvakeitin hoitaa työn. Toinen mukava silmälläpidettävä ominaisuus on mikäli rasvakeittimen osat ovat konepestäviä. Tämä helpottaa siivousta ruoanlaiton jälkeen. Mikäli rasvakeitin seisoo esillä voi johdonsäilytyksellä varustetun rasvakeittimen valinta olla suositeltavaa, sillä johdot antavat usein sotkuisen vaikutelman. Osassa rasvakeittimistä on panostettu korkeuteen eikä leveyteen – jos rasvakeitin seisoo esillä voi pienempi pinta-ala olla hyvä ominaisuus.

Osta rasvakeitin, jossa on sen käyttöä helpottavat toiminnot – silloin saat eniten vastinetta rahoillesi. Rasvakeittimen toiminnot löydät tuotekuvauksesta. Onnea valintaan!