Tehosekoittimet, blenderit & vatkaimet

Kauan eläköön valinnanvapaus! Valmista oma aamiais-smoothiesi, leivo kakku tai kokeile oman kastikkeen tekoa – juuri niin kuin haluat ja milloin haluat. Sähkövatkaimella valmistat sekä kermavaahdon että marengin juuri niin kuohkeaksi kuin haluat. Tehokkaalla sauvasekoittimella päihität monet keittiön haasteet. Hyvä tehosekoitin auttaa auttaa sinua valmistamaan smoothiet ja kastikkeet sekä murskaamaan jään. Lue lisää kuinka valita paras sekoitin...

Sekoittimet, tehosekoittimet ja sauvasekoittimet – mikä on mikäkin?

Voi olla vaikeaa tietää mitä ostaa, kun kaikki tuotteet vaikuttavat niin samanlaisilta, mutta ovat kuitenkin niin erilaisia. Tästä johtuen, haluamme selittää eri käsitteet ja toiminnot.

Sekoitin on yleinen käsite sekä tehosekoittimille ja sauvasekoittimille. Nimitys ei ole yllättävä, sillä molempien tuotteiden tarkoitus on sekoittaa ainekset. Tästä johtuen sekoitin on yleinen nimitys kaikille tuotteille, jotka sekoittavat, riippumatta muodosta tai tavasta. Tehosekoitin koostuu säiliöstä, joka on kiinnitetty tukevasti moottoroidun pohjan päälle. Sauvasekoitin on moottoroitu sauva, jonka pohjassa on pyörivät terät.


Tehosekoitin vai sauvasekoitin?

Tehosekoitin on loistava apu keittiössä, jos rakastat valmistaa smoothieita tai pirtelöitä. Se soveltuu nesteiden, jäädytettyjen ja tuoreiden hedelmien ja vihannesten käsittelyyn. Monet tehosekoittimet murskaavat myös jäätä, jonka ansiosta sillä voi valmistaa juomia. Tehosekoitinta ostaessasi, on tärkeää kiinnittää huomiota sen moottoriin. Korkea teho tarkoittaa yleensä useampia käyttötarkoituksia. On myös tärkeää muistaa, että tehosekoitin on suhteellisen suuri keittiökone, joka saattaa viedä paljon tilaa pienessä keittiössä.

Sauvasekoitin on monipuolinen ja helppo keittiöväline monilla ominaisuuksilla. Koska sauvasekoitin koostuu ainoastaan käsiosasta, soveltuu se loistavasta keittojen, soseiden ja kastikkeiden valmistukseen suoraan kattilassa. Ostaessasi sauvasekoitinta pakettiin sisältyy usein monia lisätarvikkeita, jotka laajentavat käyttömahdollisuuksia. On hyvä muistaa, että sauvasekoitin on siistimpi verrattuna tehosekoittimeen ja sopii siksi parhaiten pieniin keittiötehtäviin.

Onnea valintaan!