Slowcookers - Tee terveellisempää ruokaa

Tykkäätkö tehdä ruokaa hauduttimella mutta se on mielestäsi hankalaa sekä aikaavievää? Silloin Slowcooker on ratkaisu sinulle. Sen avulla voit loihtia haudutetuja ruokia upein tuloksin. Raaka-aineet säilyttävät maun sekä ravintoarvot ja ruoka valmistuu itsestään. Fiksua, eikö kuinka! Me CDON.COMilla tarjoamme sinulle laajan valikoiman slowcookereita hyviin hintoihin. » Lue lisää slowcookereista

Miksi valita slowcooker?

Yhdysvalloissa niin sanottuja crock poteja on käytetty 70-luvulta lähtien. Ne ovat kuitenkin kokeneet uuden nousun, ja hauduttamisella ruoan valmistaminen on tullut jälleen suosituksi. Liha sekä kasvikset säilyttävät ravintoarvonsa, ja ruoasta tulee erittäin maukasta.Hauduttamalla voit valmistaa suuria määriä ruokaa yhtäaikaisesti, joka on ekonomista. Tämän vuoksi slowcooker on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi lapsiperheille.

Näin valmistat ruokaa slowcookerissa

Ruostumattomissa slowcookereissa on suurikokoinen sisäpata. Sisäpadan materiaali vaihtelee malleittain, ja voi olla esimerkiksi rautaa tai alumiinia. Monissa malleissa sisäpata on myös irroitettava. Tarvitset vain leikkuulaudan, hyvän veitsen ja raaka-aineet. Lisää liha sellaisenaan tai leikkaa se pienempiin osiin, mikäli haluat että se valmistuu nopeammin. Vihannekset, erityisesti pehmeät, valmistuvat nopeasti eikä niitä tarvitse pilkkoa.

Ruoka valmistuu itsestään

Näytön tai asetusten kautta voit määrittää kuinka korkeaksi haluat lämpötilan, jonka jälkeen ruoka valmistaa itse itsensä. Käynnistä slowcookerisi kun lähdet töihin, ja nauti valmiista ruoasta saapuessasi kotiin. Sisäpata ei lämmitä ruokaa vain pohjasta, vaan ympäröi ruoan lämmöllä. Tämän vuoksi ruoka valmistuu helposti eikä sinun tarvitse huolehtia pohjaanpalamisesta.

Muokkaa valmistusaikaa oman aikataulusi mukaan

Useissa slowcookereissa on erilaisia lämpöasetuksia sekä ajastimia, joiden avulla voit helposti muokata ruoan valmistusaikaa oman aikataulusi mukaan, sekä käyttämiesi raaka-aineiden mukaisesti.

Slow cooker jossa älykkäät sekä innovatiiviset toiminnot

Mikäli ruoka valmistuu aikaisemmin kuin oli ajateltu, jotkin mallit tarjoavat ns. buffet-toiminnon eli pitävät ruoan lämpimänä. Tämä on erittäin hyödyllinen toiminto esimerkiksi päivällisvieraita odotellessa, jolloin ruoka ei jäähdy.


Vinkkejä täydellisen slow cooker aterian valmistamiseen

Slowcookerin avulla voit valmistaa terveellistä ruokaa alusta alkaen. Me CDON.COMilla olemme koonneet alle muutamia vinkkejä joiden avulla onnistut varmasti haudutuksessa.

- Mikäli haluat että valmistamassasi lihassa on paistopinta, voit ruskistaa sen paistinpannussa ennen pataan lisäämistä.

- Käytä slowcookeria esivalmistamaan hieman kovemmat lihat. Voit tämän jälkeen käyttää niitä lihapadassa, grillata tai valmistaa buillonin.

- Voit valmistaa slowcookerilla myös kastikkeita jotka hyötyvät pidemmästä valmistusajasta, kuten maukas tomaattikastike.

- Käytä oikea määrä nestettä. Slowcookerien matala lämpötila ei aiheuta nesteen haihtumista samalla tavalla kuin liedellä kattilassa, joten älä käytä liikaa vettä.

- Säästä rahaa ruokaostoksissa. Sinun ei tarvitse valita korkealaatuisinta lihaa saadaksesi hyvän tuloksen. Voit valita edullisemman lihan, ja saada maukkaan tuloksen slowcookerissa.