Silitysraudat

Silittäminen ei ehkä ole kaikista mieleisintä puuhaa, mutta jos se on välttämätöntä voi sen ainakin hoitaa nopeasti ja helposti. Ompelukone ja hyvä silitysrauta tekevät vaatteistasi kuin uusia! CDON.COMilta löydät laajan valikoiman eri malleja. Tutustu valikoimaamme ja valitse itsellesi sopivin. Haluatko tietää lisää ennen silitysraudan ostoa? Me autamme sinua! Lue lisää

Miksi vaatteet kannattaa silittää?

Aloita miettimällä käyttötarpeitasi, esimerkiksi haluatko valmistaa perinteisiä kolmion muotoisia voileipiä vai kenties grillata muita leipälaatuja, kuten panineita, ciabattaa ja rinkeleitä voileipägrillissä. Näin ollen sinun on helpompi valita omiin käyttötarkoituksiisi sopivin voileipägrilli.


Mikä on hyvä voileipägrilli?

Vaatteiden silittäminen saattaa tuntua turhalta ja aikaa vievältä, mutta silittämisessä on monia etuja. Ensimmäiseksi, vaatteet näyttävät paremmilta silitettyinä. Silitetty vaate pysyy puhtaana pidempään ja kankaan kuidut painuvat tiiviimmin yhteen. Tämän ansiosta kangas hylkii likaa paremmin. Lisäksi silitetty vaate kestää kauemmin. Monien mielestä vaatteet eivät myöskään ole niin sähköisiä silitettyinä. Silittäminen vähentää myös vaatteiden nukkaantumista, sillä silitys painaa kankaan kuidut tiiviisti yhteen.


Mitä kannattaa huomioida vaatteita silittäessäsi

Silittäminen saattaa tuntua työläältä ja vaikealta. Seuraavaksi muutama vinkki silittämisen helpottamiseksi!
  • Ensinnäkin vaatteiden tulisi aina olla täysin kuivia. Kostuta vaatteet silitysraudan spray-toiminnolla ja suorista rypyt ylimääräisellä suihkautuksella.
  • Tarkasta vaatteen materiaali ja säädä lämpötila sen mukaiseksi. Esimerkiksi puuvilla kestää korkeampaa lämpötilaa kuin polyesteri.
  • Varmista, että silitysrauta on puhdas ennen silityksen aloittamista. Mikäli raudassa on likaa, saattaa se värjätä vaatteet. Puhdista vedellä ja etikalla!
  • Tyhjennä silitysraudan vesisäiliö aina, kun lopetat silittämisen. Vesi saattaa vuotaa ja vahingoittaa silitysrautaa.