Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin markkinapaikka

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Summerdeals
Morsiuspuku (mp3-cd)

1 / 1

Morsiuspuku (mp3-cd)

55,50 €
Alexandre Dumas, vanhemman (1802-1870) - alkuperäiseltä nimeltään Dumas Davy de la Pailleterie:n - kirjoittama romaani Cecile ilmestyi vuonna 1913 nimellä Morsiuspuku, suomentajanaan Gertrud Colliander (1860-1942). Dumas'in erikoisalana ovat histori
  • Historialliset romaanit
  • CD
  • Äänikirja CD
  • Finnish
  • Alexandre Dumas
Lue lisää
Alexandre Dumas, vanhemman (1802-1870) - alkuperäiseltä nimeltään Dumas Davy de la Pailleterie:n - kirjoittama romaani Cecile ilmestyi vuonna 1913 nimellä Morsiuspuku, suomentajanaan Gertrud Colliander (1860-1942).

Dumas'in erikoisalana ovat historialliset romaanit. Myös tässä romaanissa tuntuu olevan piirteitä historiallisista tapahtumista, joita Dumas koskettavasti kertoo.

Tarina alkaa Pariisista vuonna 1792, kun hevosrattaat pyrkivät pakoon Pariisin levottomuuksia ja väkivaltaa. Rattailla olivat mukana väärillä passeilla Roshe-Bertaudin markiisitar, kuningattaren hovinaisena toiminut paronitar de Marsilly ja hänen 4-vuotias lapsensa Cecil, joka on kertomuksen päähenkilö. Cecilin isä, paroni de Marsilly oli kuollut Tuileries-linnassa, kun sinne hyökättiin. Rattailla olevat onnistuvat pakenemaan heidät tunteneen tullimiehen avustamana Englantiin, jossa he elävät vuosia säästöillään, kunnes Cecilistä tulee aikuinen. Hän kohtaa siellä kaksi kosijaa, joista Henrik vie voiton, koska oli markiisittaren mielestä sopivampi - myös sukutaustaltaan. Cecilen äidin kuoltua he kaikki muuttavat takaisin Pariisiin. Mutta kun perheen entiset suunnattomat rikkaudet ovatkin sillä aikaa hävinneet Ranskan levottomuuksien seurauksena, eikä ole toivoa saada niitä enää takaisin, perheen tulevaisuus näyttää synkältä. Silloin Henrik saa hienon liikeidean lähteä tekemään kauppaa kauas maailmalle, Guadeloupeen. Palattuaan hän pelastaisi koko perheen talouden, jolloin Henrik ja Cecile voisivat myös mennä naimisiin. - Eihän ole maailmassa mitään surkeampaa järkeville ja yleväluontoisille ihmisille kuin olla kaikissa toimissaan ja teoissaan sidottuja varojen puutteen takia. - Kaikki meneekin aluksi aivan loistavasti, kunnes Henrik on tulossa kauppavarastoineen, hän kuolee laivalla matkalla saamaansa tautiin. Odottaessaan uskollisesti Cecile kirjaelee Henrikin tuomaa morsiuspuvuksi tarkoitettua musliinikangasta koko ajan lisää, kunnes tuo suru-uutinen lyö hänet. Myös hänen isoäitinsä kuolee. Perheen rahat ovat nyt lopussa ja Cecile myy surun murtamana valmiin upean morsiuspukunsa saadakseen isoäitinsä hautaan ja lähtee - ilmoittamatta kenellekään uutta osoitettaan - samaa laivaa käyttäen kuin Henrik, ollen uskollinen hänelle loppuun asti.

Äänikirja sisältää yhden mp3-cd:n.

Lukijana Ritva-Liisa Elivuo
Laji Historialliset romaanit
Formaatit CD
EAN 9789526600901
Julkaisija Finore
Sidottu Äänikirja CD
Kieli Finnish
ISBN 9789526600901
Opetusmateriaali 0
Kirjailija Alexandre Dumas
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja