Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Tuote on lisätty ostoskoriin
product image

Under Afrikas himlar : Möten med vildhundar och andra djur på savanner

Siirry kassalle

Samankaltaiset tuotteet

Under Afrikas himlar : Möten med vildhundar och andra djur på savanner

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Brutus Östling

36,20 €
Osta turvallisesti

- Turvallinen ostos CDON:illa. Lue lisää

  • Arvioitu toimitusaika
    4-9 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris
  • Luonnontiede
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Swedish
  • Brutus Östling
Årets Pandabok 2019


När den mångfaldigt prisbelönta naturfotografen Brutus Östling riktar kameran mot Afrikas storvilt skapar han magiska bilder. Här ser vi den afrikanska savannen som vi aldrig sett den förut. Att bläddra i denna bildskatt är en fullskalig njutning. Detta är samtidigt en bok som hjälper oss att förstå naturens intrikata samspel och som låter oss möta arter som få lyckats porträttera. Under Afrikas himlar tar oss så nära den afrikanska savannen man kan komma utan att själv vara där. Ett skimrande safari i bokform.

"Inget kan mäta sig med den afrikanska savannen. Ingen annanstans är megafaunan, rikedomen på stora djur, så överdådigt. Men trots alla filmer och bilder är mycket av savannens liv fortfarande höljt i dunkel. Under Afrikas himlar låter oss se denna rika värld som vi aldrig sett den förut.

Allt började med min fascination för Afrikas vildhundar. De kan vara så få som 5 000. I värsta fall finns det bara 3 000 kvar. Afrikas vildhundar fanns en gång över hela kontinenten söder om Sahara, undantaget regnskogarna. Idag återstår några spillror i östra och södra Afrika. De är snabba och skygga och svåra att studera, och just därför är det få som försökt porträttera dem. Jag har försökt i tre år, just för att det är så svårt. I ett reservat i Sydafrika lyckades jag stöta på dem. Det var en grupp unga hundar, lekfulla, jag fångades av deras samspel och hur effektiva de var i sin jakt. Sedan dess har jag återvänt, många gånger. Inte bara till Sydafrika, det har blivit många resor också till Kenya, Tanzania och Zimbabwe. För planen på att porträttera vildhundar växte till en vision om att visa hela samspelet mellan arter på den afrikanska savannen. Hur gräsätare, rovdjur, fåglar och apor tillsammans formar dessa vida, öppna gräsmarker med ett djurliv som inte har sin motsvarighet någon annanstans.

Jag hoppas kunna öppna människors ögon för ett antal arter som vi sällan uppmärksammar. Att fler ska se den enorma rikedomen. Att läsarna precis som jag ska älska savannerna och deras djurliv, och att det ska leda till att man vill bevara det här."

Brutus Östling

Laji:
Luonnontiede
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789174249668
Julkaisija:
Bonnier Fakta
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Swedish
ISBN:
9789174249668
Opetusmateriaali:
0
Koko:
192
Kirjailija:
Brutus Östling

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Jos epäilet, että hintaa on muutettu virheellisesti ennen Black Friday -kampanjaa tai sen aikana, voit olla hintasankarimme ja ilmoittaa siitä meille täällä.
Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.