Palaa ylös
Zoomataan universumiin

1 / 1

Zoomataan universumiin

Caleb Scharf

29,90 €
Haluatko kuulla mahtavimman tarinan ikinä? Kauan aikaa sitten kehosi atomit olivat pitkin poikin melko tyhjää avaruutta. Ajan mittaan ne kerääntyivät yhteen ja muodostivat galaksit, tähdet, planeetat, norsut, virukset ja sinut, ehkä myös ilkeän kakso
  • Tähtitiede
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Caleb Scharf
Lue lisää
Haluatko kuulla mahtavimman tarinan ikinä? Kauan aikaa sitten kehosi atomit olivat pitkin poikin melko tyhjää avaruutta. Ajan mittaan ne kerääntyivät yhteen ja muodostivat galaksit, tähdet, planeetat, norsut, virukset ja sinut, ehkä myös ilkeän kaksoisolentosi toisessa universumissa.

Ihmisen mittakaava on vain kapea viipale maailmasta. Suurin tuntemamme mitta on koko havaittavan maailmankaikkeuden halkaisija, 10 potenssiin 27 metriä. Kaikkein pienin on Planckin pituus 10 potenssiin -35 metriä, lyhin mielekäs matka fysiikassa. Näiden kahden mittakaavan välissä on kaikki, minkä voimme havaita, kenties kaikki, minkä tulemme ikinä tuntemaan.

Löytöretki maailmankaikkeuden mittoihin on 62 askelta pitkä. Jokainen askel on kymmenen potenssi, ja niillä matkataan kaukaisimman kosmoksen ääriltä atomia pienempään kvarkkien ja kvanttien maailmaan. Pääset tutustumaan tähän kaikkeen upeiden kuvien ja infografiikoiden kautta. Tässä on sinun maailmankaikkeutesi.
Laji Tähtitiede
Formaatit Kirja
EAN 9789525985597
Julkaisija Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789525985597
Opetusmateriaali 0
Sarja Ursan julkaisuja
Koko 218
Kirjailija Caleb Scharf
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja