Palaa ylös
Black Friday

Kaikki tarjoukset

Kuva ja ajatus

1 / 1

Kuva ja ajatus

Fredrik Lång

39,90
40 €
Suomenruotsalainen Fredrik Lång (s. 1947) on arvostettu kirjailija ja terävä aikalaiskriitikko. Sanataiteen lisäksi Lång on laatinut väitöskirjan filosofiasta. Hänen ei-fiktiivinen pääteoksensa Kuva ja ajatus (Bild och tanke, 1999) pohtii visuaalisia
  • Filosofia ja aatehistoria
  • Kirja
  • Nidottu
  • Suomi
  • Fredrik Lång
Lue lisää
Suomenruotsalainen Fredrik Lång (s. 1947) on arvostettu kirjailija ja terävä aikalaiskriitikko. Sanataiteen lisäksi Lång on laatinut väitöskirjan filosofiasta. Hänen ei-fiktiivinen pääteoksensa Kuva ja ajatus (Bild och tanke, 1999) pohtii visuaalisia teoksia eri aikakausien ja yhteiskuntien merkitysten kantajina.

Lång johdattaa lukijat muinaisuudesta renessansseitse modernismiin. Hän lukee yhtä tarkasti tekstejä kuin katsoo maalauksia ja veistoksia. Syyniin pääsevät niin Giotto kuin Duchamp, keskustelukumppaneiksi niin Aristoteles kuin Cusanus. Pohditaan antiikin sisintä, kristillisyyden ydintä ja porvarillisuuden syntyä.

On yksi asia todeta niin kuin Lång toteaa. Kunkin ajan olennaisin kuvamuotoinen taide tuo esille syvimmän mahdollisen ymmärryksen ajastaan. Toinen asia on kyetä hänen tapaansa myös tulkitsemaan sitä viitseliäästi ja palkitsevasti.
Laji Filosofia ja aatehistoria
Formaatit Kirja
EAN 9789527189177
Julkaisija Eurooppalaisen filosofian seura
Sidottu Nidottu
Kieli Suomi
ISBN 9789527189177
Opetusmateriaali 0
Koko 269
Kirjailija Fredrik Lång
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja