Palaa ylös
ORNO

1 / 1

ORNO

Hannele Nyman, Juri Mykkänen, Leena Karttunen

25,60 €
Muotoiluhistorian tutkijoiden kirjoittama ORNO - Valaisinmuotoilua -teos kertoo merkittävän suomalaisen valaisintehtaan vaiheista, mutta ennen kaikkea se kertoo suomalaisen valaisinmuotoilun historiasta, muotoilijoista ja valaisinmallistoista. Orno
  • Taide
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Hannele Nyman, Juri Mykkänen, Leena Karttunen
Lue lisää
Muotoiluhistorian tutkijoiden kirjoittama ORNO - Valaisinmuotoilua -teos kertoo merkittävän suomalaisen valaisintehtaan vaiheista, mutta ennen kaikkea se kertoo suomalaisen valaisinmuotoilun historiasta, muotoilijoista ja valaisinmallistoista.

Orno oli valaisinyritys, joka perustettiin Helsingissä vuonna 1921. Yritys rakennutti tehtaan Keravalle vuonna 1937. Orno lopetti toimintansa vuonna 2001. Kirja kertoo pienen taidetakomon kehityksestä merkittäväksi designvalaisimien valmistajaksi.

Yrityksen valaisimia suunnittelivat varhaisimpina aikoina muiden muassa Gunilla Jung ja Gunnel Nyman. 1940-luvun lopulta aina 1960-luvulle Ornon keskeisimmät muotoilijat olivat Lisa Johansson-Pape ja Yki Nummi. Myös Heikki Turunen sekä moni muu suomalaisen muotoilun merkittävä nimi teki töitä Ornolle.
Teoksessa tarkastellaan valaisinta design-esineenä ja muotoilun muutosta tyylikausien, yhteiskunnallisen tilanteen, teollisen ja teknisen kehityksen sekä uusien materiaalien myötä.

Runsaasti kuvitettu kirja sisältää kuvia paitsi valaisimista myös mainoksista, luonnospiirustuksista, näyttelyistä ja messuilta sekä interiööreistä joissa valaistus on osa sisustusta.
Laji Taide
Formaatit Kirja
EAN 9789522345820
Julkaisija Siltala
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789522345820
Opetusmateriaali 0
Koko 288
Kirjailija Hannele Nyman Juri Mykkänen Leena Karttunen
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja