Palaa ylös
Dagens deals

Kampanjaan

  • 16

    %

Perinnemestarin materiaalioppi

1 / 1

Perinnemestarin materiaalioppi

Hannu Rinne

25,90

-16%

31 €
Perinnetiedolla talo terveeksi Perinteinen rakentaminen perustui yksinkertaisiin luonnonmateriaaleihin. Monen vuosisadan ajan testatut rakennustavat ja materiaalit takaavat yhä nykyään sen, että kodista tulee turvallinen: ei hometta, ei lahoa, ei pä
  • Tekniikka, Kunnostus ja remontointi, Sosiologia
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Hannu Rinne
Lue lisää
Perinnetiedolla talo terveeksi

Perinteinen rakentaminen perustui yksinkertaisiin luonnonmateriaaleihin. Monen vuosisadan ajan testatut rakennustavat ja materiaalit takaavat yhä nykyään sen, että kodista tulee turvallinen: ei hometta, ei lahoa, ei päästöjä rakennusmateriaaleista.

Entisaikoina talojen runko tehtiin hirsistä, eristeet pellavasta ja sahanpuruista, katto turpeesta tai päreistä. Työmaalle ostettiin vain tiilet, ikkunalasi ja takotavara. Rakentaminen alkoi teknistyä1800-luvulla, ja remontoitavasta talosta voikin löytyä mitä erilaisimpia materiaaleja oksamassapahvista titaanioksidiin ja piimämaalista sementtilastulevyyn. Perinnemestarin materiaalioppi esittelee perusteellisesti vanhojen rakennustarpeiden valmistamisen, ominaisuudet ja käyttötavat - ja sen, kuinka niihin suhtaudutaan nykyään. Kreosootti on todettu tappavaksi kosteuseristeeksi, mutta pellavaeristettä valmistetaan jälleen. Kirja tarjoaa korvaamatonta tietoa vanhan talon asukkaalle, mutta auttaa myös uudisrakentajaa, joka haluaa hyödyntää suomalaisen rakentamisen parhaat opit. Kirjaan on koottu toistasataa vanhaa materiaalia ja tuotetta.

Materiaalioppi on Hannu Rinteen seitsemäs vanhojen rakennusten kunnostamista ja niissä asumista käsittelevä kirja.

Perinnemestari.fi
Laji Tekniikka Kunnostus ja remontointi Sosiologia
Formaatit Kirja
EAN 9789510430736
Julkaisija WSOY
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789510430736
Opetusmateriaali 0
Koko 208
Kirjailija Hannu Rinne
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja