Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin markkinapaikka

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

On supertarjouksien kevät!

Kaikki tarjoukset

Puiden asukkaat

1 / 1

Puiden asukkaat

(1 arvostelu)
24,90 €

-14%

29 €
Pölkkyhärkä, myskijäärä, sormipaisukarve, mustalumihome... Tunnistat ehkä pajun, männyn ja katajan, mutta tunnetko niillä viihtyvät eläimet, sienet ja kasvit? Valtaosa metsälajeistamme on suoraan riippuvaisia eri puulajien nuorista, vanhoista tai ku
  • Luonnontiede
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Juha Siitonen, Petri Keto-Tokoi
Lue lisää
Pölkkyhärkä, myskijäärä, sormipaisukarve, mustalumihome...

Tunnistat ehkä pajun, männyn ja katajan, mutta tunnetko niillä viihtyvät eläimet, sienet ja kasvit? Valtaosa metsälajeistamme on suoraan riippuvaisia eri puulajien nuorista, vanhoista tai kuolleista yksilöistä. On tullut aika nähdä puut metsältä!

Puiden asukkaat kokoaa tiedot Suomen puista ja niiden seuralaisista samojen kansien väliin. Puiden ylläpitämä lajikirjo kiehtoo ja hämmästyttää: tuomenkehrääjäkoi hyödyntää isäntäpuunsa myrkkypuolustusta petojentorjunnassa, ja hiilikääpä elää vain kaatuneiden, metsäpalon hiillyttämien mäntyjen rungoilla. Mielikuvitusta kutkuttaa lahottajasieni liuskapielus, joka näyttää oksaa puristavalta monisormiselta kädeltä.

Upein värikuvin varustettu teos kannustaa lukijaa havainnoimaan luontoa uusin tavoin. Esimerkiksi kuolleet rungot alkavat näyttää elämän tyyssijoilta, kun niitä tarkastelee seuralaislajiston näkökulmasta. Vanhat ja lahonneet puut ovatkin osa monimuotoista metsäluontoa, jonka vaaliminen on entistä tärkeämpää kasvavan biotalouden aikakaudella.
Laji Luonnontiede
Formaatit Kirja
EAN 9789523451339
Julkaisija Gaudeamus
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789523451339
Opetusmateriaali 0
Koko 495
Kirjailija Juha Siitonen Petri Keto-Tokoi