Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Moniääninen mies

Kirja

51,10 €
  • Arvioitu toimitusaika Pikalähetys
    14-25 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Viihde, Muu musiikki
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
Artikkelikokoelma Kai Åberg & Lotta Skaffari (toim.) Moniääninen mies. Maskuliinisuuden kulttuurinen rakentuminen musiikissa (2008) avaa keskustelua mieheyden rakentumista äänimaailmassa. Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen ja Suomen etnomusikologisen seuran yhteistyössä julkaisema artikkelikokoelma käsittelee mieheyttä moninaisesti. Rockin maskuliinisuudesta siirrytään romanien perinnemusiikin teemoihin. 1970-luvun Finnhitsien kautta tarkastellaan maskuliinisia parisuhdestrategioita Metsämökin tontusta Jerry Cottoniin. Katseen kohteena on niin lyyrinen maskuliinisuus ja psyykkinen vampyrismi Verenpisara-yhtyeen sanoituksissa kuin miesäänen käyttö suomalaisessa televisiomainonnassa. Ei-tanssiva mies musiikkivideoissa kohtaa tanssivan Antti Tuiskun ja maskuliinit perinteet toisensa Tuntematon sotilas-elokuvien musiikkivalinnoissa.

Teoksen artikkelit muodostavat moniäänisen, sukupuolittavaa toimintaa analysoivan kuvauksen, joka syventää tietämystä erilaisista ja eri tavoin rakentuvista mieheyden tavoista. Tällaisena se on myös enemmän kuin ajankohtainen, monitieteinen miestutkimuksen kommentti. Myöskään musiikki-ilmiöt eivät ole muusta maailmasta irrallisia, vaan syntyvät, elävät ja tulevat tulkituiksi kontekstissa. Kirjoittajat: Antti Ville Kärjä, Turun yliopiston musiikkitieteen lehtori ja Tampereen yliopiston audiovisuaalisen mediamusiikin tutkimuksen dosentti Atte Oksanen, Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian dosentti Lotta Skaffari, toiminnanjohtaja ja tanssintutkija Jarna Soilevuo Gronnero, Oslon yliopiston sosiaalipsykologian laitoksen tutkijatohtori Heikki Uimonen, Tampereen yliopiston Musiikintutkimuksen laitoksen tutkijatohtori Susanna Välimäki, Helsingin yliopiston musiikin ja äänellisen kulttuurin tutkija Kai Åberg, kontiolahtelainen tutkija ja muusikko.
Laji:
Viihde
Muu musiikki
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789513932039
Julkaisija:
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
Sidottu:
Nidottu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789513932039
Opetusmateriaali:
0
Sarja:
Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen julkaisuja
Koko:
276

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Vastaavia tuotteita

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä .