Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Johdatus suhteellisuusteoriaan

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Kari Enqvist

Kirjat - Postikuluitta yli 29,90 €

22 €
Toimitus alkaen 1,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    11 - 22 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

Sisältyy kampanjaan:

Kirjat - Postikuluitta yli 29,90 €
  • Fysiikka
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Kari Enqvist
Suhteellisuusteoria on yksi fysiikan ja ehkä kaiken luonnontieteen suurimmista intellektuaalisista saavutuksista.

Suhteellisuusteoria on teoria ajasta ja avaruudesta, ja se on monin tavoin arkikokemuksemme vastainen. Sen vuoksi sitä pidetään usein vaikeana. Suhteellisuusteoriaa kohtaan tunnettua kauhunsekaista ihailua korostaa vielä se, että koko suhteellisuusteoria on yhden henkilön, Albert Einsteinin, luomus.

Suhteellisuusteorioita on kaksi. Suppea suhteellisuusteoria, joka syntyi vuonna 1905, vastaa kysymykseen, miltä kappaleiden liikkeet näyttävät eri havaitsijoiden näkökulmista. Teoriasta on peräisin mm. fysiikan kuuluisin kaava. Yleinen suhteellisuusteoria on suppean suhteellisuusteorian yleistys ja tarkastelee toistensa suhteen kiihtyvässä liikkeessä olevia havaitsijoita. Yleinen suhteellisuusteoria on näin teoria painovoimasta eli gravitaatiosta. Yleisen suhteellisuusteorian sovellusala löytyy yhä enenevässä määrin astrofysiikan lisäksi kosmologiasta, sillä se on myös teoria kaiken totaliteetille eli koko maailmankaikkeudelle.

Kari Enqvist on Helsingin yliopiston kosmologian professori. Tämä kirja on syntynyt Enqvistin yliopistossa pitämien Suhteellisuusteorian perusteet ja Modernin fysiikan alkeet -luentojen pohjalta. Enqvist on palkittu mm. Tieto-Finlandialla.
Laji:
Fysiikka
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789525329971
Julkaisija:
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa
Sidottu:
Nidottu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789525329971
Opetusmateriaali:
0
Sarja:
Ursan julkaisuja
Koko:
109
Kirjailija:
Kari Enqvist

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.