Palaa ylös
Geometria

1 / 1

Geometria

Hannele Nyman, Helena Leppänen, Kaisa Koivisto, Laura Kolbe, Tapio Yli-Viikari, Tauno Tarna

78,20 €
Kauppaneuvos ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkosen taidekokoelma Collection Kakkonen on yksi merkittävimmistä suomalaista muotoilua esittävistä kokoelmista. Se sisältää yli 10 000 teosta suomalaisilta lasi- ja keramiikkataiteilijoilta 1800-luvun lopusta
  • Taide
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Hannele Nyman, Helena Leppänen, Kaisa Koivisto, Laura Kolbe, Tapio Yli-Viikari, Tauno Tarna
Lue lisää
Kauppaneuvos ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkosen taidekokoelma Collection Kakkonen on yksi merkittävimmistä suomalaista muotoilua esittävistä kokoelmista. Se sisältää yli 10 000 teosta suomalaisilta lasi- ja keramiikkataiteilijoilta 1800-luvun lopusta aina tähän päivään. Teoksista suuri osa on uniikkeja.
Nyt mittavan yksityiskokoelman aarteet on koottu ainutlaatuiseen Lasin ja keramiikan mestarit -kirjasarjaan, joka esittelee kokoelmaa kattavammin kuin koskaan aiemmin. Sarjan kuusi runsaasti kuvitettua nidettä keskittyvät kukin tiettyyn teemaan sekä esittelevät kokoelmasta 36 taiteilijaa ja 2 000 teosta.

Vähäeleisyys on niukkojen ja ankarien olosuhteiden seurausta. Suomalaisen talonpoikaisesineistön tarkoituksenmukaisuus ja pelkistetty kauneus inspiroi lasi- ja keramiikkataiteilijat myöhemmin tavoittelemaan puhdasta ja harkittua yksinkertaisuutta - runoutta, jonka muotoilu voi saavuttaa.
Laji Taide
Formaatit Kirja
EAN 9789527226728
Julkaisija Kustannusosakeyhtiö Parvs
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789527226728
Opetusmateriaali 0
Sarja Lasin ja keramiikan mestarit
Koko 416
Kirjailija Hannele Nyman Helena Leppänen Kaisa Koivisto Laura Kolbe Tapio Yli-Viikari Tauno Tarna
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja