Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Girolamo Savonarola

Liisa Väisänen

Kirja

36,90 €
  • Arvioitu toimitusaika Pikalähetys
    5-9 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Historia
  • Kirja
  • Muu
  • Finnish
  • Liisa Väisänen
"Tietokirjailija FT Liisa Väisänen kertoo uusimmassa kirjassaan 1400-luvun aikakaudesta, jolloin renessanssin tulkitaan syntyneen. Näkökulmamme renessanssiin on usein vain taidehistoriallinen. Renessanssilla on kuitenkin useat kasvot, myös poliittiset, ja siksi on mielenkiintoista tarkastella tapahtumia tutustuen henkilöön, josta kirjailija toteaa: ”Hän oli renessanssi-ihminen!” Veli Girolamo Savonarolan elämäntarina, opit ja tavoitteet kerrotaan kirjassa intensiivisesti, ja samalla aikalaiselämä tapoineen kaikkineen avautuu lukijalle. ” Girolamo Maria Francesco Matteo Savonarola syntyi 1452. Hän oli uskonpuhdistaja ennen uskonpuhdistusta, mutta oli ehdottomasti myös poliitikko.”

Savonarola ymmärsi yhteiskunnallisen muutostarpeen.
”Renessanssin älyköt ovat pahimmillaan turhamaisia. He elävät ilman mitään kontaktia tavalliseen kansaan. He uskovat edustavansa eliittiä, johon ketään muuta ei voida edes verrata. He ovat usein kuin palkkasotilaita, jotka ovat valmiita palvelemaan sitä, kuka maksaa eniten. He siirtyvät hovista hoviin mesenaattien mukana. He etsivät rahaa ja palveluksia. He puhuvat moraalista, mutta eivät etsi todellista moraalia. He ovat täysin välinpitämättömiä uskonnon ja politiikan suhteen. Puhe on kaunista ja vaikuttavaa mutta tyhjää.”

Tulikokeessa testataan.
” Tulikoe on suhteellisen yleinen käytäntö keskiajalla Euroopassa. Siinä joku haastaa toisen todistamaan näkökantansa. Molemmat sekä haastaja että vastustaja kävelevät tulista käytävää pitkin. Ainut suoja tulta vastaan on Jumalan armo. Jos tulikokeessa kuolee tai vahingoittuu pahasti, osoittaa se, että Jumala ei suojellut. Ihmisen mielipide on siis silloin väärä Jumalan tahtoa vastaan. - - Tulikokeesta tulee symboli. Se on kuin köysi, joka heitetään viimeisenä keinona pelastamaan tasavallan itsenäisyys. Sen avulla Firenze voi lähettää paaville vahvan sanoman, että he kykenevät itse käsittelemään omat asiansa kaupungin sisällä. Hallitus lähettää asiamiehensä varmistamaan, että fransiskaanit ovat edelleen antamansa haasteen takana ja että dominikaanit vuorostaan ovat valmiita vastaamaan siihen. Kun vastaukset molemmista sääntökunnista ovat myönteisiä, - -”"
Laji:
Historia
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789526954530
Julkaisija:
TUTORS TuBooks
Sidottu:
Muu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789526954530
Opetusmateriaali:
0
Koko:
225
Kirjailija:
Liisa Väisänen

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Vastaavia tuotteita

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä .