Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Penkki, puu ja puistotie

Kirja

Maija Tavia

34,70 €
  • Arvioitu toimitusaika
    2 - 6 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Organisaatiot
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Maija Tavia
Maaseutu ei pystynyt enää 1960-luvulla tarjoamaan väelle riittävästi työtä. Käynnistyi valtava muuttoliike ja satojatuhansia ihmisiä lähti Ruotsiin paremman elämän perässä. Koska arvokasta työvoimaa ei haluttu menettää muualle, oli tarpeen käynnistää asuntotuotanto ripeästi myös Suomen kaupungeissa. Alkoi kiivas aluerakentamisen aikakausi.

Asuinrakennusten, uusien koulujen, liikuntapaikkojen ja terveyskeskusten pihat työllistivät puutarha-alan osaajia. Ja osaamattomiakin. Työselitykset olivat harvinaisia tai puutteellisia. Valvonta, moraali ja laaduntarkkailu saattoivat jäädä kiireessä vähemmälle huomiolle ja unohtua joskus jopa kokonaan.

Työntäyteiset päivät seurasivat toisiaan. Tahoillaan uurastavat vastuulliset viheralan yrittäjät halusivat hoitaa urakkansa hyvin vauhdista huolimatta. He kokivat vallitsevan tilanteen villiksi ja ammattitaitonsa arvostuksen olemattomaksi. Joulukuussa 1969 hengenheimolaiset kohtasivat toisensa Puutarharakentajat ry:n kokouksessa Lahdessa. He pohtivat olisiko oikea hetki perustaa yrittäjien oma etujärjestö viherrakentamista varsinaisena liiketoimenaan harjoittavien yritysten kesken ja kokoontuivat uudestaan asian tiimoilta vielä saman kuukauden aikana.

Tämä oli perustavaa laatua oleva päätös ja kaukonäköisyydessään merkittävä koko viheralan kehittymiselle Suomessa. Yhdistyssopimusasiakirjat allekirjoitettiin 13.1.1970. Viheraluerakentajat ry oli syntynyt.

Julkaisemme tämän kirjan kunnianosoituksena niin yhdistyksen perustajille kuin kaikille viheralan konkareille ja alan kehitykseen vaikuttaneille. Toimikoon se myös innoittajana nuorelle polvelle, uusille viheralan yrittäjille ja työntekijöille.

Kirja vie sinut halki VYRA:n vuosikymmenten.
Laji:
Organisaatiot
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789529951475
Julkaisija:
VIHERYMPÄRISTÖLIITTO
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789529951475
Opetusmateriaali:
0
Koko:
68
Kirjailija:
Maija Tavia

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.