Palaa ylös
Melkein valittu kansa

1 / 1

Melkein valittu kansa

Markku Henriksson

25,90 €
Aina ajankohtainen tietokirja Yhdysvaltojen kansakuntien historiasta, nykytilanteesta ja tulevaisuudesta iskee syvälle amerikkalaisuuden keskiöön – tai pikemminkin sen moninaisuuteen. Osavaltioiden monimuotoisuutta hienosti perkaava teos valottaa te
  • Historia
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Markku Henriksson
Lue lisää
Aina ajankohtainen tietokirja Yhdysvaltojen kansakuntien historiasta, nykytilanteesta ja tulevaisuudesta iskee syvälle amerikkalaisuuden keskiöön – tai pikemminkin sen moninaisuuteen. Osavaltioiden monimuotoisuutta hienosti perkaava teos valottaa tekijöitä, jotka pitävät Yhdysvaltoja koossa.

Pysyvästi ajankohtaista tietoa.

Monimuotoisuus on rikkaus, mutta myös monien vastakkainasettelujen ja eripuran lähde. Tietokirja kartoittaa Yhdysvaltain eri kansakuntien ja kulttuuripiirien historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Yhdysvaltoja on kutsuttu sulatusuuniksi, jossa eri puolilta maailmaa tulevat ihmiset sulautuvat yhdeksi ja samaksi ”roduksi”, yhdysvaltalaisiksi. Tällaista yhteensulautumista ei kuitenkaan ole koskaan tapahtunut, eikä ”yhdysvaltalaista ihmistä” ole syntynyt. Yhdysvallat on yksi maa, mutta sen sisällä on monia erilaisia alueellisia kulttuureja. Jokaisella osavaltiollakin on omat erikoispiirteensä.

Vahva ideologia ja mytologia pitävät maan kuitenkin koossa. Monista erilaisuuksistaan huolimatta yhdysvaltalaiset ovat yhdessä vallanneet Lännen, voittaneet intiaanit, nujertaneet natsit ja padonneet kommunismin. Monien mielestä Luoja on valinnut, sallimus määrännyt ja kohtalo kutsunut heidät tähän tehtävään.

Markku Henriksson kuljettaa lukijan varmoin ottein läpi Yhdysvaltain kulttuurialueiden ja kansakuntien kiehtovan kirjon.

Markku Henriksson on Helsingin yliopiston Yhdysvaltain tutkimuksen McDonnell-Douglas-professori emeritus ja Tampereen yliopiston Yhdysvaltain ja Kanadan tutkimuksen dosentti. Hän on alusta alkaen ollut mukana myös Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen toiminnassa. Henrikssonin teos Tähtilipun maa - Yhdysvaltain alueen historia oli ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia -palkinnon saajaksi vuonna 2021.
Laji Historia
Formaatit Kirja
EAN 9789520441319
Julkaisija Tammi
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789520441319
Opetusmateriaali 0
Koko 268
Kirjailija Markku Henriksson
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja