Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Ultima Thule

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Juha Nurminen, Matti Lainema

61,70 €
Toimitus alkaen 1,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    11 - 22 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Maantiede ja matkaopppaat
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Juha Nurminen, Matti Lainema
Pohjoinen säilytti pitkään salaisuutensa. Antiikin kreikkalaiset kutsuivat luoksepääsemätöntä, äärimmäistä pohjoista Thuleksi. Arktinen seutu oli viimeinen alue maan päällä, jonka ihminen tutki ja kartoitti. Ultima Thule kertoo pohjoisten löytöretkien 2500-vuotisesta historiasta - Pytheaasta Pearyyn - antiikin ajoista viikinkien ja suurten löytöretkien kautta aina pohjoisnavan valloittamiseen asti. Tuntematon pohjoinen piirtyy teoksessa esiin varhaisten purjehtijoitten kuten Erik Punaisen, Barentsin ja Beringin tai erämaaretkeilijöiden kuten Tseljuskinin ja Franklinin huimien seikkailujen kautta. Valaanpyytäjien ja Kaukoitään pyrkivien kauppiaiden tarinat tuovat värikkään lisänsä Ultima Thulen mysteeriin. Suurten tutkimusmatkailijoiden - Cookin, Nordenskiöldin ja Amundsenin - matkat kertovat lukijalle rohkeudesta ottaa suunta tuntemattomaan pohjoiseen. Nansenin ja Pearyn miltei uskomattomiin suorituksiin ei riittänyt pelkkä rohkeus ja kestävyys. Ääriolosuhteissa selvisivät vain ne retkikunnat, jotka liittoutuivat luonnon kanssa ja ottivat oppia alkuperäiskansoista, ihmisistä, jotka olivat asuneet pohjoisessa kauan ennen eurooppalaisten tuloa. Ultima Thule kertoo myös pohjoisen kartografian ja navigoinnin kiehtovasta historiasta, siitä, miten myyttinen pohjoinen vähitellen jäsentyi kartoille ja tuli osaksi eurooppalaisten maailmankuvaa. Teoksessa tarkastellaan ensi kertaa laaja-alaisesti - osin myös ennen julkaisemattomien alkuperäispiirrosten ja -karttojen avulla - niin idästä kuin lännestä käsin tehtyjä arktisia löytöretkiä. Ultima Thule -teoksen ainutlaatuinen kuva-aineisto on koottu lukuisista Euroopan museoista, yksityiskokoelmista ja arkistoista.
Laji:
Maantiede ja matkaopppaat
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789510239254
Julkaisija:
John Nurmisen säätiö
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789510239254
Opetusmateriaali:
0
Koko:
349
Kirjailija:
Juha Nurminen
Matti Lainema

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.