Palaa ylös
Päijäthämäläisen huonekalun tarina

1 / 1

Päijäthämäläisen huonekalun tarina

Päivi Repo

60 €
Päijäthämäläisen huonekalun tarina tekijöidensä kertomana on tuhti paketti huonekalujen valmistuksen, kaupan, viennin ja suunnittelun kehittymisestä Päijät-Hämeessä 1900-luvun voimakkaan kasvun ajoista 2000-luvun haasteellisiin alkuvuosiin asti. Hu
  • Sisustus
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Päivi Repo
Lue lisää
Päijäthämäläisen huonekalun tarina tekijöidensä kertomana on tuhti paketti huonekalujen valmistuksen, kaupan, viennin ja suunnittelun kehittymisestä Päijät-Hämeessä 1900-luvun voimakkaan kasvun ajoista 2000-luvun haasteellisiin alkuvuosiin asti.

Huonekaluteollisuus on ollut Päijät-Hämeen alueella merkittävä teollisuuden ala ja suuri työllistäjä. Hyvät kulkuyhteydet ja hyvä sahatavaran saanti mahdollistivat sen, että huonekaluja valmistavia yrityksiä syntyi 1900-luvun alkuvuosikymmeninä kuin sieniä sateen jälkeen. Lähes koko 1900-luvun jatkunut kasvu päättyi 1990-luvun lamaan, joka karsi suuren osan yrityksistä. Tästä huolimatta Päijät-Häme on edelleen säilynyt suurena huonekaluteollisuuden keskittymänä.

Yhteiskunnalliset muutokset ovat vaikuttaneet myös päijäthämäläiseen huonekaluteollisuuteen. Sodan jälkeinen taloudellinen nousukausi, 1950-luvun vilkas rakentaminen ja 1960-luvulta alkanut muuttoliike kasvattivat huonekalujen kotimaan kysyntää. Hyväkään huonekalu ei myy itse itseään. Kilpailu asiakkaista sai 1960-luvulta lähtien huonekaluvalmistajat panostamaan yhä enemmän myymälöihin ja markkinointiin. Suomalaisten huonekalujen saama kansainvälinen huomio ja menestys 1950-luvun lopulla auttoivat viennin kehittymistä. Merkittäviä vientimaita ovat olleet mm. Ruotsi, Saksa, USA ja Neuvostoliitto. Huonekaluteollisuuden menestystä on siivittänyt hyvä design. Päijäthämäläinen huonekaluteollisuus onkin työllistänyt monia eturivin suomalaisia huonekalujen suunnittelijoita.

Suuri osa kirjasta perustuu huonekalualan ammattilaisten ja vaikuttajien haastatteluihin. Kirjan sivuilta välittyy vahvasti heidän äänensä. Kirjan runsas kuvitus menneiden vuosikymmenten kalusteista tyydyttää myös lukijan nostalgianälkää. Suosittelemme kirjaa kaikille huonekalualalla työskenteleville, alaa opiskeleville ja muille alasta kiinnostuneille.
Laji Sisustus
Formaatit Kirja
EAN 9789529456086
Julkaisija Huonekalumuseosäätiö
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789529456086
Opetusmateriaali 0
Koko 398
Kirjailija Päivi Repo
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja