Palaa ylös
Vapaus

1 / 1

Vapaus

39,20
Vapautta puolustetaan, ylistetään ja vaaditaan. Jos joku rohkenee sanoa vastustavansa vapautta, häneltä penätään poikkeuksellisia perusteluja. Mutta usein vapaus on myös pelkkä myönteinen iskusana, jolla avulla esiinnytään kaiken hyvän ja kannatettav
  • Filosofia ja aatehistoria
  • Kirja
  • Nidottu
  • Suomi
Lue lisää
Vapautta puolustetaan, ylistetään ja vaaditaan. Jos joku rohkenee sanoa vastustavansa vapautta, häneltä penätään poikkeuksellisia perusteluja. Mutta usein vapaus on myös pelkkä myönteinen iskusana, jolla avulla esiinnytään kaiken hyvän ja kannatettavan puolestapuhujina.

Vapaudesta puhuminen ei kuitenkaan vapauta selventämästä, mitä vapaudella tarkoittaa, sillä juuri vapauden käsitteen historia luo reunaehdot nykyisellekin vapauskeskustelulle. Jotta vapaus ei jäisi tyhjäksi sanaksi, täytyy tietää, mitä sillä on tarkoitettu, jotta voisi ymmärtää, mitä itse sillä tarkoittaa.

Sami Syrjämäen toimittamassa klassikkotekstien kokoelmassa ovat mukana Thomas Hobbes, Benjamin Constant, Thomas Hill Green, Isaiah Berlin, Gerald MacCallum Jr. ja Quentin Skinner.
Laji Filosofia ja aatehistoria
Formaatit Kirja
EAN 9789525503883
Julkaisija Eurooppalaisen filosofian seura
Sidottu Nidottu
Kieli Suomi
ISBN 9789525503883
Opetusmateriaali 0
Koko 193
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja